Jesse van Homelen van RKSV Boxtel laat zijn tegenstander naar gras happen. De inkomende GVV-spelers gingen er op sommige momenten hard in, maar moesten uiteindelijk hun meerderen erkennen in de roodwitten. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

NUMMER LAATST VERLIEST OP MUNSEL

Boxtel maakt gehakt van 'houthakkers' van GVV

RKSV Boxtel trapte zondag af tegen GVV, de ploeg die de onderste plaats op de ranglijst van de vierde klasse inneemt. In deze fase van de competitie zegt dat uiteraard nog niet alles, toch kwam de Munselploeg snel op voorsprong en had de formatie uit Geldermalsen weinig in te brengen.

Net als in veel sportparken, was ook de indruk op Munsel zondagmiddag surrealistisch. Waar het normaal gonst van bedrijvigheid, heerste er een beklemmende stilte. Kantine Den Oosthoek had zijn deuren gesloten en er waren geen voetballende kinderen te bekennen.

Wat het publiek betreft, dat was er niet… Geen oudere analisten met hun vaste stek, geen meisjes die hun vriend en favoriete speler aanmoedigden, geen trouwe fanschare die elke week present is en geen meegereisde supporters. Zelfs de opening was aangepast: zonder het vertrouwde handjes schudden.

Ondanks de stilte, kwam Boxtel denderend uit de startblokken: al in de eerste minuut werd de 1-0 aangetekend. Na een mooie steekpass van Lars van Hamond werd Yassine Rouadi binnen de zestien gevloerd. Jesse van Homelen verzilverde de penalty.

HOOG BEEN

De thuisploeg had in het eerste halfuur veruit het beste van het spel, met als enige tegenstoot een schot na twintig minuten. Tien minuten later trok de scheids de eerste gele kaart voor GVV: Roy Vereyken kwam met een te hoog been in. Hiermee was ook meteen de toon gezet voor het verloop van de wedstrijd. Althans wat de bezoekers betreft...

De gasten probeerden het wel, maar waren niet bij machte om de roodwitten af te stoppen. Vlak voor rust kwam RKSV Boxtel ook nog eens op 2-0. De bal bleef rond de zestienmeterlijn hangen. Valentijn Waals pikte de bal alert op, omspeelde de keeper, die ook geen betrouwbare indruk maakte, en schoof de bal vervolgens simpel binnen. Enkele momenten later had de 3-0 ook nog kunnen vallen nadat Ronald Meering van GVV de bal bijna in eigen doel kopte. Gelukkig voor hem belandde deze op de lat en ging RKSV Boxtel met 'slechts' twee treffers voorsprong rusten.

SCHIER ONMOGELIJK

Ook in het tweede bedrijf startte de thuisploeg voortvarend. Waals kreeg in een tijdsbestek van vijf minuten kans op kans. De 3-0 bleef echter uit. Na een uur spelen wisselde de coach van de Geldermalsense formatie Wilfred Mulder voor Ivar Wulterkens in de hoop op een impuls.

Waar het spel van de gasten in eerste helft al redelijk fysiek was, werd dit in de tweede helft nog erger. Sommige spelers van GVV leken dan ook geen voetballers meer, maar eerder op houthakkers met weekendverlof. De nog maar net ingevallen Wulterkens kreeg dan ook al snel een gele prent wegens vasthouden.

Maar er vielen geen doelpunten meer. De wedstrijd werd plichtmatig uitgespeeld. Toch was er nog een curieus moment toen de grensrechter van GVV met rood wordt weggestuurd. Waarom precies, was niet geheel duidelijk, maar zonder reden zal het niet zijn geweest. RKSV Boxtel boekte al met al een prima overwinning.