Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

Lijsttrekker INbox gaat op de koffie

'Koffie met Fred'. Onder deze noemer is lijsttrekker en wethouderskandidaat Fred van Nistelrooij van INbox vorige week gestart met zijn campagne. In aanloop naar de verkiezingen bezoekt de Boxtelaar dertig verschillende bewoners van de (toekomstige) gemeente met de vraag: wat hebben zij écht nodig? Als eerste ging hij donderdag langs bij vrijwilligster Marieke Dijkshoorn van Hobbycentrum Boxtel (HCB).

,,Het was een inspirerend gesprek", aldus Van Nistelrooij. ,,Marieke vertelde enthousiast over de activiteiten die er door de vele vrijwilligers worden georganiseerd. Wekelijks maken er ruim 250 mensen gebruik van. HCB richt zich op 50-plussers, maar de deelnemers zijn vooral tussen de 60 en de 80 jaar."

Ook het Hobbycentrum heeft last van coronabeperkingen. Maar waar een wil is, is een weg, licht Van Nistelrooij toe: ,,De belangrijkste les was niet dat er veel wordt georganiseerd, maar vooral dat het een grote bijdrage levert aan de sociale binding tussen mensen. Ze hebben een aanleiding om op pad te gaan en ontmoeten elkaar." Ook wordt er goed voor de ander gezorgd. Zo gaf Van Dijkshoorn aan dat er altijd geïnformeerd wordt of alles in orde is als vaste deelnemers zonder afmelding niet komen.

Van Nistelrooij heeft zijn campagnetour inmiddels voortgezet en gesproken met vrijwilligers van gemeenschapshuis De Walnoot, een bewoner van de Leenhoflaan en inwoners van Liempde. Het bevestigt hem dat er veel kennis in Boxtel beschikbaar is en dat het verstandig is daar goed naar te luisteren.

De INbox-lijsttrekker en wethouderskandidaat heeft zijn agenda nog niet helemaal vol staan: hij is nog diverse dagen beschikbaar. Iedereen die een gesprek met hem wil over zijn of haar zorgen, ideeën of iets anders kan een e-mail sturen naar koffiemetfred@inbox-boxtel.nl. De partij neemt vervolgens contact op voor een afspraak.

p Fred van Nistelrooij is bij vrijwilligster Marieke Dijkshoorn op de koffie in Hobbycentrum Boxtel. Het is een van de dertig bezoekjes die de INbox-lijsttrekker in aanloop naar de verkiezingen maakt. (Foto: Hans van Doorn).