Ton van Doorn (rechts) en Ad Hoevenaars in de grote tent op het terrein van tennisclub LTV Munsel. (Foto: Albert Stolwijk).
Ton van Doorn (rechts) en Ad Hoevenaars in de grote tent op het terrein van tennisclub LTV Munsel. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

TENNISCLUB HOUDT HOOP OP BOXTELSE KAMPIOENSCHAPPEN

Grote tent toont optimisme LTV Munsel

PÅL JANSEN

Ja, publiek op sportparken is verboden. En nee, ook sporters mogen niet oeverloos blijven hangen op haar terrein. Toch heeft tennisvereniging LTV Munsel geïnvesteerd in een flinke tent. Competitiespelers kunnen er hun tegenstanders ontvangen, maar de club kijkt vooral met vooruitziende blik richting onder meer de Boxtelse tenniskampioenschappen die vanaf 25 oktober plaatsvinden.

De sportkantine is ook bij LTV Munsel dicht, net als bij andere clubs. Voor 26 zitplaatsen was de ruimte coronaproof ingericht. En vanwege het mooie weer de voorbije maanden, konden nog enkele sporters extra hun drankje op het terras nuttigen. Maar goed, het wordt wat kouder en regenachtiger, weet voorzitter Ad Hoevenaars: ,,Dus dachten we aan een noodvoorziening. We kijken al vooruit naar de Boxtelse tenniskampioenschappen die we hier gaan organiseren met Die Braecke, De Merletten, De Peppelieren uit Liempde en dit jaar ook d'Oggelen uit Esch. Hierna start de wintercompetitie."

HUREN OF KOPEN

Huren was praktisch net zo duur als zelf investeren, dus kocht LTV Munsel op initiatief van vrijwilliger Ton van Doorn een flinke tent van acht bij acht meter om nog eens een kleine dertig zitplaatsen kwijt te kunnen. Het is wachten op groen licht van de overheid, die de sportkantines in ieder geval tot 19 oktober heeft gesloten. Hoevenaars: ,,We hopen na de persconferentie die dag meer te mogen, al is het maar het instellen van een soort uitgifte-loket. Dan hebben we bijna zestig zitplaatsen om te overwinteren."

Zo hoopt de tennisvereniging alsnog wat aan de inkomstenkant te kunnen doen. ,,Maar het is vooral omdat we nu beperkt kunnen socializen. Boxtelse tenniskampioenschappen zijn toch veel leuker als er publiek is, oude tennisvrienden elkaar weer ontmoeten. Dat is altijd een feest van herkenning."

Het kan zijn dat er alsnog een afgelasting inzit, weet Hoevenaars. ,,Maar ik ben een optimistisch mens, het draaiboek ligt in ieder geval klaar.


p Ton van Doorn (rechts) en Ad Hoevenaars op het terrein van tennisclub LTV Munsel. De tent staat achter hen. (Foto: Albert Stolwijk).

Ton van Doorn (links) en Ad Hoevenaars in de grote tent op het terrein van tennisclub LTV Munsel. (Foto: Albert Stolwijk).