Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Verleden van Kinderbosch te boek

Drie keer mocht Henk Renders uit Boxtel zaterdag in boerderijterras Jacobushof zijn verhaal voordragen, steeds voor een andere groep. Dat deed hij echter met plezier, want het ging om de presentatie van zijn geschiedkundige boek over het verleden van het Kinderbosch in Lennisheuvel. De plek waar hij is opgegroeid.

Ruim zeventien jaar heeft Renders gedaan over het verzamelen en optekenen van de geschiedenis van zijn geboorteplek. Het boek beschrijft het verleden van het gebied van de laatste paar honderd jaar.

De schrijver liet zich niet door het coronavirus weerhouden en organiseerde drie sessies van steeds 25 personen, zodat iedereen er toch bij kon zijn. ,,Het hoogtepunt was de overhandiging van het eerste exemplaar aan de 82-jarige Maarten Roelofs Heyrmans, wiens overgrootvader in 1855 op 10-jarige leeftijd de eerste steen van de Adrianahoeve heeft gelegd", aldus de Boxtelaar. Het kostte Renders flink wat kruim om de nazaten van deze H.H. Roelofs Heyrmans jr. op te sporen. Ook nabestaanden van latere eigenaar Jacob Reuten krijgen nog een boek, zij waren niet aanwezig.

Het boek kost twintig euro en is nog te bestellen via e-mailadres henkrenders@hotmail.com of te koop bij Ring & Go aan de Rechterstraat in Boxtel en de Jacobushof aan de Middendreef 2 in Lennisheuvel.


p Henk Renders (links) presenteerde zaterdag tot drie keer toe zijn boek, in het bijzijn van mens én dier. (Foto: Daisy Renders).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Henk Renders (links) gaf naast het eerste exemplaar van zijn boek ook een flesje wijn aan Maarten Roelofs Heyrmans. (Foto: Daisy Renders).