Drie landelijke goede doelen collecteren samen

Het Longfonds, ReumaNederland en de Hartstichting bundelen tijdens de collecteweek van 12 tot en met 24 oktober hun krachten. Ook in Boxtel komen vrijwilligers aan de deur met een bus voor de drie goede doelen.

Vanwege de coronapandemie konden de collectes in het voorjaar niet doorgaan. In de herfstvakantie worden de bussen daarom eenmalig bij elkaar gebracht en lopen vrijwilligers samen één collecte.

Mensen kunnen contant geld in de collectebus doen of de QR-code op de bus scannen. Ook is het mogelijk om een donatie te doen op www.inhaalcollecte.nl. Veilig collecteren op afstand is het uitgangspunt. De totale opbrengst wordt onder de drie doelen verdeeld.


Orgelconcert
Van Doorn verzet
naar voorjaar

Het bestuur van Stichting Kerkconcerten Boxtel heeft het orgelconcert van aankomende zondag afgelast. Het optreden in de Sint-Petrusbasiliek is verplaatst naar volgend voorjaar.

Tommy van Doorn, vaste organist van de Sint-Petrusbasiliek, zou 11 oktober een programma met verzoeknummers brengen, een selectie van werken die luisteraars hadden opgegeven. Het zou de afsluiting zijn van de concertserie 2020.

Er mogen echter niet meer dan dertig mensen tegelijk bij een optreden zijn. De stichting wil voorkomen dat zij mensen teleur moet stellen. Daarom is, mede in overleg met de gemeente Boxtel, besloten het optreden te verplaatsen. Het wordt de opening van het concertseizoen 2021.


Vrouwen


Vrouwen Contact Boxtel (VCB) en Vrouwen Gilde Boxtel (VGB) houden komende week de volgende activiteiten.

MAANDAG 12 OKTOBER

VCB: 13.00 yoga in De Walnoot.

DINSDAG 13 OKTOBER

VCB: 13.00 fietstocht: vertrek vanaf Breukelsplein.

VCB: 13.30 start cursus haken in De Walnoot.

WOENSDAG 14 OKTOBER

VCB: 19.00 gym in de Angelaschool.

VCB: 12.30 lunch bij restaurant De Rechter.

VGB: 19.30 lezing Amerikaanse presidentsverkiezingen.

DONDERDAG 15 OKTOBER

VCB: 09.00 nordic walking: vertrek hoek Rozemarijnstraat/Rechterstraat.

VCB: 19.30 keezenspel in De Walnoot.