Bibliotheek Boxtel houdt herfstfestival

Bibliotheek Boxtel heeft het programma voor de herfstvakantie bekend gemaakt. Dat varieert van voorlezen tot schrijfworkshops en van proefjes doen met Mad Science tot zelf robots maken: voor iedere leeftijd is er wat wils.

Kinderen vanaf zeven jaar kunnen dinsdag 20 oktober om 13.00 en 15.00 uur deelnemen aan een deejayworkshop. Op diezelfde dag is er om 19.30 uur een speciale clinic voorlezen voor ouders, opa's en oma's. Een dag later is MadScience van 14.00 tot 15.00 uur in de bieb om voor kinderen een workshop statische elektriciteit te geven, met experimenten.

KENNISBENDE

Tijdens de Kennisbende met dierenverzorger Bram van Safaripark Beekse Bergen, op donderdag 22 oktober van 14.00 tot 15.00 uur, horen bezoekers wat hij allemaal doet. Ook kunnen ze hem het hemd van het lijf vragen over alle bijzondere dieren die in het dierenpark leven, zoals stokstaartjes, nijlpaarden, cheeta’s en tijgers. Deelname kost 2,50 euro voor leden en vijf euro voor niet-leden van de bieb.

Voor de jongste lezertjes wordt er in de herfstvakantie extra voorgelezen tijdens de voorleesspecial Schildpad zoekt een huis: een mooi muzikaal verhaal over een schildpad die zijn huis kwijt is. En op vrijdagochtend 23 oktober is het weer ‘gewoon’ verhaaltjestijd voor peuters.

Diezelfde dag geeft Milja Praagman ook een schrijfworkshop in het kader van de verhalenwedstrijd Bellen van Boxtel (zie ook artikel elders in deze krant). Zij geeft vanaf 11.00 uur tips om het door haar geschreven verhaal af te maken.

ROBOTS

Zaterdag 24 oktober staat helemaal in het teken van robots. Kinderen krijgen de kans om zelf een robot te bouwen, die echt kan bewegen, maar gaan ook aan de slag met het programmeren van een microcontroller (Arduino) en een digitaal 'huisdier'. De activiteit begint om 11.00 uur.

Meer informatie over tijden en aanmelden is te vinden op http://bit.ly/boxtelherfstfestival.