Leo Veraa (in wit t-shirt) met vrouw en kinderen voor de vrachtwagen waarmee zijn werkzame
leven bij Reijnders in 1975 begon. (Foto: Albert Stolwijk).
Leo Veraa (in wit t-shirt) met vrouw en kinderen voor de vrachtwagen waarmee zijn werkzame leven bij Reijnders in 1975 begon. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

FIRMA REIJNDERS ZWAAIT TRUCKER UIT

Leo Veraa geeft stuur na
4,5 miljoen km uit handen

Hij is vermoedelijk een keer of honderd de aarde rondgereden. Figuurlijk dan. In 45 jaar als chauffeur bij het Boxtelse handels- en transportbedrijf Reijnders legde Leo Veraa (66) een slordige 4,5 miljoen kilometer af. Gisteren maakte hij zijn laatste rit, want de trouwe werknemer gaat met pensioen.

Mededirecteur Tom Reijnders: ,,Leo is in 1975 bij ons begonnen, bij mijn vader Toon in Lennisheuvel. Hij is altijd gebleven en was zelden ziek. 45 jaar, dat is tegenwoordig uniek. Zijn broer Jan werkte overigens ook bij ons."

Veraa vervoerde vooral kolen, maar ook stenen met een kipper. Naar grote havens, zoals die van Rotterdam en Antwerpen, maar ook naar Duitsland, Frankrijk en andere landen. Toon Reijnders begon in 1962 een eenmansbedrijf, maar dat is nu een grote internationaal opererende onderneming, die kolenproducten naar klanten binnen en buiten Europa transporteert.

Het bedrijf liet het afscheid van de ervaren chauffeur niet ongemerkt voorbij gaan. Veraa kreeg een feestelijke ontvangst toen hij woensdag terugkeerde van zijn laatste rit. Reijnders: ,,We hebben de boel versierd en een spandoek voor hem gemaakt. Ook hebben we een aantal oud-chauffeurs uitgenodigd en trucks van vroeger uitgestald. Alles natuurlijk coronaproof."

Leo Veraa (in wit t-shirt) met vrouw en kinderen voor de vrachtwagen waarmee zijn werkzame leven bij Reijnders in 1975 begon. (Foto: Albert Stolwijk).