Gisterochtend vormde zich een lange rij wachtenden in de Stationsstraat. Allemaal wilden ze hun slag slaan in modecentrum Theelen dat nu de laatste dagen open is. (Foto: Henk van Weert).
Gisterochtend vormde zich een lange rij wachtenden in de Stationsstraat. Allemaal wilden ze hun slag slaan in modecentrum Theelen dat nu de laatste dagen open is. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

Koopjesjagers vormen lange rij...

Het is een niet alledaags gezicht in het Boxtelse straatbeeld. Mensen die een lange rij vormen om een winkel te kunnen betreden. In de Stationsstraat was dat gisterochtend wel het geval. Daar ging de faillissementsverkoop van Modecentrum Frans Theelen van start.

Nadat voor de zomervakantie veel koopjesjagers zich al enkele keren lieten verleiden, startte woensdag om tien uur de laatste en definitieve uitverkoop van het kledingwarenhuis. Dat ging eind maart failliet, mede vanwege de coronacrisis. Tot en met komende zaterdag wordt de herst- en wintercollectie van dit jaar tegen fikse kortingen aangeboden.

Twee weken geleden maakte deze krant bekend dat het riante winkelpand op de hoek van de Passage Riche is gekocht door enkele plaatselijke beleggers. Zij willen het een publieke functie geven. Daarbij wordt gedacht aan gezondheidszorg, maar ook aan meerdere ondernemers onder één dak. De kans dat in het eind 19e eeuw als hotel gebouwde pand één grote winkel komt, achten de nieuwe eigenaren klein.

Sinds 1977 had modecentrum Frans Theelen een Boxtelse vestiging. Eigenaren Pieter en Ria Theelen, beiden 70-plus en zonder opvolgers, hebben ook hun Noord-Limburgse fillialen in Roggel, Panningen en Horst moeten sluiten.


p Gisterochtend vormde zich een lange rij wachtenden in de Stationsstraat. Allemaal wilden ze hun slag slaan in modecentrum Theelen dat nu de laatste dagen open is. (Foto: Henk van Weert).


ZILVEREN MIJLPAAL JEROEN KETELAARS

Reclamebedrijf Clic Visuals timmert 25 jaar aan de weg

De Boxtelse onderneming Clic Visuals Reclame bestaat een kwarteeuw. Jeroen Ketelaars begon in 1995 als zelfstandig ondernemer. Tegenwoordig houdt de Boxtelaar zich bezig met grafisch ontwerp, drukwerk, belettering, webdesign, het maken van spandoeken en vlaggen, bedrukte kleding en promotionele reclame.

Het was de bedoeling om het bedrijfsjubileum grootschalig te vieren, maar door de coronacrisis kan dat helaas niet doorgaan, geeft de ondernemer aan. In 25 jaar tijd verhuisde hij zijn bedrijf driemaal. Ooit begonnen in een kamertje van een flatwoning aan de Baanderherenweg, is hij sinds 2006 gevestigd in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Ladonkseweg, waarin nog zeven ondernemers een onderkomen vinden. Op dit adres heeft Ketelaars de beschikking over een studioruimte plus een showroom/bespreekruimte. ,,Ik realiseer vooral lokale en regionale opdrachten voor het midden- en kleinbedrijf. Het leukste is nog altijd wanneer een startende ondernemer aanklopt voor een logo en huisstijl en vervolgens ook de weg naar Clic Visuals weet te vinden voor alle andere grafische zaken waar hij behoefte aan heeft", aldus de ondernemer.

Ketelaas noemt zich bkz'er: bewuste kleine zelfstandige. Hij heeft dan ook geen vaste werknemers in dienst. Dat betekent echter niet dat hij alles zelf doet. Bij tijd en wijle schakelt hij freelancers in, voornamelijk oud-studenten van creatieve vakschool SintLucas in Boxtel die ooit bij hem stage liepen. Hij vindt het een ideale manier van werken. ,,Lekker flexibel, zeker in tijden waarin het even wat minder druk is. Deze coronatijd is daar wel een goed voorbeeld van.”

’Aandacht, kennis, creatie, techniek én resultaat’, dat is de slogan die Ketelaars voert. Als klanten blij worden van zijn resultaat, maakt dat de grafisch vormgever naar eigen zeggen gelukkig. ,,Dat was in het begin zo en na 25 jaar nog steeds. Daar doe ik het eigenlijk allemaal voor.”


Corona nekt modezondag opnieuw

De tijd van bruine wol, geruite tweed en auberginekleurige corduroy is aangebroken. Komende zondag was dan ook een uitgelezen moment om in het centrum van Boxtel activiteiten in het teken van najaarsmode op touw te zetten. Maar corona doet het evenement de das om.

Net als in het voorjaar gaat de modezondag niet door, meldt organisator Jordy van den Boer. ,,Ondernemers doen hun uiterste best zich aan alle regels te houden. Wij willen geen verdere restricties veroorzaken of winkeliers in moeilijkheden brengen." Er is nog overleg gaande om de modezondag te verplaatsen.

         ...JEROEN KETELAARS...             (Foto: eigen collectie)