Dit beeld van teamgenoten die naar antwoorden op de quizvragen zoeken, ontbreekt 7 november. (Foto: Peter de Koning, 2019).
Dit beeld van teamgenoten die naar antwoorden op de quizvragen zoeken, ontbreekt 7 november. (Foto: Peter de Koning, 2019). Foto: Peter de Koning

ORGANISATIE: BESLUIT MET PIJN IN HET HART

Bokselse Kwis naar 2021 door extra corona-regels

De zevende editie van De Bokselse Kwis gaat dit jaar niet door. Het is een hard gelag voor organisatoren Patricia van Amelsvoort, Saskia Maltha en Marc Cleutjens, die eerder al alles in het werk hadden gesteld om een coronaproof-editie te organiseren. Het besluit namen zij met name voor de 700 deelnemers met pijn in het hart.

De nieuwe maatregelen die het coronavirus in ons land moeten beteugelen, maken het onmogelijk de populaire dorpsquiz op zaterdag 7 november te laten plaatsvinden.

Meer dan 35 quizteams hadden zich de afgelopen weken aangemeld voor De Bokselse Kwis en daarmee maakten zich - ondanks onzekere coronatijden - toch zo’n 700 quizzers op voor een spannende spelavond. Van Amelsvoort, Maltha en Cleutjens hadden alles in het werk gesteld om de dorpsquiz coronaproof te laten plaatsvinden, maar zien door de extra maatregelen geen mogelijkheid meer om De Bokselse Kwis op een verantwoorde manier door te laten gaan.

BEGRIP

De drie organisatoren hebben alle deelnemende teams, sponsors en andere betrokkenen deze week geïnformeerd over dit besluit. Ze vertrouwen erop dat zij begrip hebben voor de beslissing en rekenen op deelname en ondersteuning in 2021. De zevende editie van De Bokselse Kwis staat nu gepland voor zaterdag 6 november 2021.

De eerste editie van De Bokselse Kwis werd gehouden in 2014. Sindsdien bracht het organiserende drietal elk jaar op de eerste zaterdag van november tussen de 1.500 en 2.000 quizzers op de been die allen speelden voor eeuwige roem, een reusachtige gele badeend en een lokaal goed doel. Tijdens de eerste zes edities van De Bokselse Kwis werd ruim 15.000 euro prijzengeld verdeeld onder louter plaatselijke stichtingen en verenigingen.


John Lennon

De Boxtelse band Two of Us brengt vrijdag 9 oktober en vrijdag 18 december in kunstcafé Coupé aan het Stationsplein in Boxtel vier keer een ode aan de veertig jaar geleden overleden John Lennon. Voor december zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de optredens om 19.30 en 21.30 uur. Kaarten kosten tien euro en zijn verkrijgbaar door het bedrag over te maken op NL25 RABO 0128 7336 40 t.n.v. J.A.P.M. Vervoort.