Verhuisregeling voor huurders van 65 en ouder


Woningcorporatie Joost heeft samen met collega-corporaties in 's-Hertogenbosch een verhuisregeling ontwikkeld voor huurders van 65 jaar en ouder.

Senioren die nu in een groot huurhuis wonen en naar een kleinere woning willen, kunnen van de regeling gebruik maken. Ze krijgen twee jaar lang voorrang op geselecteerde appartementen en huizen op WoonService Regionaal. Daarnaast is een tegemoetkoming in de huurprijs mogelijk en kunnen ouderen gebruikmaken van hulp bij de verhuisadministratie.

De regeling moet de doorstroming bevorderen. Joost hanteerde deze werkwijze al onder de noemer Maatwerk in Wonen. Na aansluiting van de Bossche woonstichtingen kunnen huurders eenvoudig verhuizen naar hun woningen.


Bravo Heemkunde

Even een positief bericht aan Heemkunde Boxtel gericht / Ik hou niet van allerlei dingen sparen / om zo een vol album bijeen te scharen / Maar met deze 'plekplaotjes' zo gezegd / zet ik dat even recht / Wij zijn als (kleine) kinderen aan het ruilen / waarom? Omdat er zoveel achter doet schuilen / Zo prachtig is het in beeld gebracht / aan velen herinneringen is gedacht / Nee Jumbo, ben (eerlijk gezegd) geen wekelijkse klant / maar heb met die plaatjes wel een band / Veel mensen zijn er mee bezig, dat is een feit / goede timing in deze coronatijd.

Heemkunde en Jumbo, bravo!

        TINEKE VAN DE LANGENBERG