WEEKENDAFSLUITING VAN MARKT VERVALT

Strengere coronaregels nekslag evenementen


JAN HERMENS/RENS VAN DEN ELSEN

De strengere coronamaatregelen maken verschillende evenementen de komende weken onmogelijk. Sommige organisaties kiezen zelf om uit voorzorg een activiteit af te gelasten. Het programma van Bruisend Centrum Boxtel is geheel aangepast; de Markt gaat in de weekeinden weer open voor verkeer. Een overzicht...

In goed overleg met alle horeca en de gemeente hebben de organisatoren Jordy van de Boer, evenementenstichting Boxtel Vooruit en het Centrummanagement besloten om de terrasopstelling vanaf vandaag terug te brengen naar de oorspronkelijke staat. In eerste instantie zou de weekendafsluiting van de Markt nog tot 1 november duren, maar die is nu per direct opgeheven. Morgen, vrijdag 2 oktober, na de weekmarkt is het plein dus weer gewoon bereikbaar voor doorgaand verkeer.

De organisatie baalt van de nieuwe maatregelen, maar geeft ook aan het centrum aantrekkelijk te willen houden binnen de regels en mogelijkheden. ,,Gezondheid staat nu voorop", geven de partijen aan. Zij benadrukken wel dat alles wat nu niet door gaat, in 2021 alsnog op de agenda komt.

BOKSELSE KWIS

De zevende editie van De Bokselse Kwis, die zaterdag 7 november gepland stond, gaat niet door. De nieuwe maatregelen maken het volgens de organisatoren onmogelijk om de populaire dorpsquiz op een verantwoorde manier plaats te laten vinden. De Durpskwis Liempde was al veel eerder uit de agenda geschrapt.

KLARINET-ENSEMBLE

Het concert van een klarinet-ensemble in de Sint-Petrusbasiliek, waarvoor al ruim zestig kaartjes waren verkocht, vindt zaterdag 3 oktober eveneens geen doorgang. Organisator Klassiek in de Kerken wil het optreden op latere datum alsnog plannen.

De ondernemers van winkelcentrum Selissen besloten gezamenlijk om de kerstmarkt die zaterdag 12 december sfeer en gezelligheid had moeten brengen, af te blazen. De organisatie wil geen risico op besmettingen nemen. Bart van Roosmalen namens de winkeliers: ,,Iedereen is continu bezig om zich aan de regels te houden. Het is niet verstandig om veel publiek uit te nodigen."

HEEMKUNDELEZINGEN

Ook van kleinere activiteiten stromen de annuleringen binnen. Zo gaat het Verteltheater op 11 oktober in De Serenade in Liempde niet door en heeft het bestuur van Heemkunde Boxtel besloten haar lezingen van 8 en 22 oktober in grand café Rembrandt te cancelen. Alternatieve datums zijn nog niet bekend.


Lees meer over de gevolgen van de nieuwe maatregelen voor de Boxtelse horeca en sportclubs op pagina 6.