SOFTBALSTERS DUCKS VINDEN DRAAI NIET

Honkballers halen volle buit binnen tegen Mulo

Het vooruitzicht voor de twee wedstrijden die de softbalsters van Ducks zondag in Huizen tegen HCAW/Zuidvogels moesten spelen, was niet al te best. Een eerder treffen met deze ploeg resulteerde in twee flinke nederlagen. Dus wisten de Boxtelse vrouwen dat ze flink aan de bak moesten. De heren honkballers van Ducks hadden het daarentegen wat makkelijker tegen Mulo.

De softbalsters van Ducks kwamen goed uit de startblokken door een honkslag van Ilon van Gurp, waarop Valery van der Steen haar binnen kon slaan. De thuisploeg kwam echter meteen met een pasklaar antwoord en scoorde direct vier punten, ondanks enkele mooie vangballen van Van Gurp.

In de tweede inning wist Nikki van Nes tot scoren te komen, maar daarna bereikte Ducks geen honken meer. De slagploeg van HCAW/Zuidvogels kreeg juist meer grip op de Boxtelse pitcher Pien Toemen en sloeg honkslag na honkslag. De eindstand werd dan ook 18-2.

Ondanks de nederlaag in de eerste wedstrijd, gingen de Boxtelse vrouwen er in de tweede partij weer tegenaan. Door sterk pitchwerk van Van der Steen en vangballen binnen en buiten het veld wisten de gasten de schade te beperken tot 'slechts' vijf punten voor de thuisploeg in de eerste inning.

Ducks liet in de tweede inning een tegengeluid horen door vijf honkslagen van Elise Dikmans, Brechje Smit en Jenny van Esch en een twee-honkslag door Van Gurp. Het bleef echter bij drie punten. In het vervolg van het duel hadden de Boxtelse softbalsters niets meer in te brengen. Eindstand: 19-3.

STATUS QUO

De honkballers van Ducks reisden zondag af naar Helmond voor een treffen met Mulo. De Boxtelaren begonnen goed aan de wedstrijd door prompt twee punten te scoren op slagen van Thor van den Dool en Sjors Gevers. De thuisploeg antwoordde door hetzelfde kunstje te vertonen in zijn eerste slagbeurt.

Pas in de vierde inning namen de gasten weer de leiding: 2-3. Wat volgde was een status quo die beide teams aan slag niet wisten te doorbreken. Startend werper voor de Boxtelaren, Jeroen van Nes, zat goed in de wedstrijd en hield de Helmonders onder de duim, maar Ducks creƫerde in die fase van de strijd te weinig kansen om uit te lopen.

UITGOOIEN

In de zevende inning breidden de Boxtelaren hun voorsprong uit met twee punten, waarna er in de negende inning nog twee bijkwamen. Daarmee nam Ducks definitief afstand van Mulo. Pitcher Van Nes was uiteindelijk in staat om de wedstrijd uit te gooien, ondanks het feit dat hij nog een tweetal punten tegen kreeg. Eindstand: 4-7.

De beste slagman aan de zijde van Ducks was deze week Thor van den Dool met vier uit vijf.


Uitslagen zaterdag 26 september
JH1: Cheetahs JH1 - Ducks JH1         15-0
PH1: Ducks - Uden Red Sox PH1         8-12

Uitslagen zondag 27 september

DS1: HCAW/Zuidvogels DS1 - Ducks        18-2
DS 1: HCAW/Zuidvogels DS1 - Ducks        19-3
H1: Mulo - Ducks        4-7


Programma zaterdag 3 oktober

JS1: Ducks - Blue Lions Tilburg JS1         12:30
AH1: Twins AH3 - Ducks AH1        10:00
AH 1 Ducks - Twins AH3         12:00
JH1: Ducks - Sittard Condors JH1         14:00
PH1: GHSV PH1 - Ducks        11:00

Programma zondag 4 oktober

JS1: Blue Birds JS1 - Ducks        12:30
DS1: Ducks - ROEF! DS2         11:00
DS1: Ducks - ROEF! DS2         13:10