Boxtel overweegt verkoop zandpad om kas te spekken


JULES HAMELEERS


Stichting Ark Natuurontwikkeling wil de gebieden rondom de Savendonksestraat in Liempde ontwikkelen en wil daarvoor de Schutstraat kopen. De gemeente overweegt de verkoop om de kas te spekken, zo blijkt na vragen van oppositiepartij Balans.

Ark diende begin 2020 een verzoek in om de Schutstraat te kopen, omdat de organisatie ook eigenaar is van de omliggende gronden. Naast de opbrengst van de grond, hoeft de zandweg ook niet meer te worden onderhouden. Als er wordt verkocht, dan beloven B en W dat de Schutstraat openbaar toegankelijk blijft.

Diverse omwonenden uitten zorgen over de verkoop, waarvoor de gemeente een gesprek heeft gepland. Verder is er nog niets officieel: volgens B en W is er nog omgevingsvergunning aangevraagd. Die is nodig wanneer de organisatie werkzaamheden in het gebied wil uitvoeren. Of ook het bestemmingsplan moet worden gewijzigd, is nog de vraag: voor zover het natuurproject er nu ligt, lijkt het te passen binnen de huidige regelgeving.


Lennisheuvel ergert zich aan verkeer en PHS

Tijdens het spreekuur dat politieke partij Balans onlangs in eetcafé Meneer Klaver in Lennisheuvel hield, bleken de bezoekers met name aanhoudende zorgen te hebben over doorgaand (vracht)verkeer, PHS en rotonde Boseind.

Te weinig handhaving voor doorgaand verkeer, de vrees dat de PHS-maatregelen Lennisheuvel minder goed bereikbaar maken en de fietsveiligheid op rotonde Boseind: het zijn terugkerende thema's in het kerkdorp. Voor die laatste werd een oplossing aangedragen vanuit het publiek: een fietsbrug over het drukke verkeerspunt. Balans houdt vrijdag 9 oktober opnieuw een spreekuur in De Durpsherberg in Liempde. Tussen 16.30 en 18.00 uur zijn inwoners welkom om te praten over onderwerpen die leven in het dorp.


VVD wil speciale wethouder voor woningbouw

Een wethouder alleen voor woningbouw. Daar pleit oppositiepartij VVD voor in de hoop sneller en meer te kunnen bouwen.

,,De lokale Rekenkamer stelde onlangs nog vast dat de aansturing vanuit het gemeentehuis strakker moet. Er is geen duidelijke projectaansturing en er wordt niet met duidelijke prioriteiten gewerkt", stellen de liberalen. De voorgestelde functie zou fulltime, eventueel parttime kunnen worden ingevuld. De VVD wil het aantal wethouders gelijk houden en de rest van de taken verdelen over de overige bestuurders. ,,Belangrijke partners zoals woonstichting Joost steunen ons plan. En wij kennen particuliere grondeigenaren die hun grond willen gebruiken voor het bouwen van nieuwe huizen. Maar ze horen al jaren niets van B en W."