...PETER HOENSELAARS...             (Foto: Pari Theologou)
...PETER HOENSELAARS... (Foto: Pari Theologou) Foto: Pari Theologou

Walnoot verliest veelzijdige vrijwilliger


Medewerkers en vrijwilligers van het Rode Kruis, gemeenschapshuis De Walnoot en carnavalsvereniging De Walvisjes staan stil bij het overlijden van Peter Hoenselaars. De Boxtelaar overleed vorige week geheel onverwacht.

Velen kennen Hoenselaars als een betrokken vrijwilliger die zich inzette voor het Rode Kruis. Van 1981 tot 2019 bekleedde hij binnen deze organisatie verschillende functies, maar in Boxtel is hij vooral bekend van zijn werk als evenementenhulp. Zo was hij jaren actief bij het Drieka Habrakenbal, een carnavalsfeest voor mensen met een beperking. Vanaf 2019 deed hij dit namens de EHBO-vereniging in Boxtel waarvan hij lid werd.

Voetbalclub ODC maakte jarenlang van Hoenselaars' diensten gebruik als terreinhulp. Maar bovenal zette de Boxtelaar zich in voor gemeenschapshuis De Walnoot, waar hij een kwarteeuw barvrijwilliger was, maar in de jaren tachtig ook zes jaar lang een bestuursfunctie bekleedde. In diezelfde Walnoot stond Hoenselaars begin 1983 ook mede aan de wieg van carnavalsvereniging De Walvisjes, waar hij ruim twintig jaar bestuurslid was, waarvan diverse jaren penningmeester. Bovendien vertegenwoordigde hij zijn club bij de Stichting Openbaar Carnaval. ,,We verliezen met Peter een vrijwilliger van het eerste uur”, aldus Bart van Abeelen, voorzitter van De Walvisjes. ,,We gaan zijn enthousiasme, inzet en persoonlijkheid missen.”

Peter Hoenselaars werd 59 jaar.


Vrouwen

Vrouwen Contact Boxtel heeft de de volgende activiteiten op het programma staan.

MAANDAG 5 OKTOBER

13.00 yoga in De Walnoot.

DINSDAG 6 OKTOBER

13.00 fietstocht: vertrek vanaf Breukelsplein.

13.30 start cursus haken in De Walnoot.

WOENSDAG 7 OKTOBER

19.00 gym in de Angelaschool.

12.30 lunch bij restaurant De Rechter.

DONDERDAG 8 OKTOBER

09.00 nordic walking: vertrek hoek Rozemarijnstraat/Rechterstraat.