Liza van Rooij van HCB '92 hier in duel op de rand van de cirkel. In de wedstrijd tegen Jupiter '75 uit Eersel liepen de Boxtelse handbalsters steeds achter de feiten aan. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

EERSTE ZAALDUEL MONDT UIT IN DECEPTIE

HCB '92 delft onderspit in eigen huis tegen Eersel

Het handbalseizoen in de zaal is weer van start gegaan. De vrouwen van HCB '92 uit Boxtel namen het in hun eerste indoorwedstrijd op tegen Jupiter '75 uit Eersel. De thuisploeg speelde goed, maar wist dit niet om te zetten in winst.

Het team uit Eersel kwam in de beginfase al rap op 0-4 voorsprong door vooral snel te spelen. HCB ’92 kwam door twee afstandsschoten van Manon Foolen wel dichterbij, maar de gasten liepen verder uit door op tempo en met lengte door de Boxtelse verdediging te breken. Keepster Mary Swinkels maakte het Jupiter echter lastig door enkele uitstekende reddingen.

AANSLUITING

HCB '92 vond de aansluiting via Veerle van Abeelen, die de bal achter de Eerselse keepster in het net gooide. Lieke van Rooij kreeg met een afstandsschot de bal in de kruising. Vlak voor de rust was het nogmaals Van Abeelen die scoorde, waardoor de ruststand op 5-8 kwam in het voordeel van Jupiter.

Ook aan het begin van de tweede helft behield Jupiter vaart en passeerde daarmee tot driemaal toe Swinkels. Na een mooie goal van Liza van Rooij moesten de verdedigers uit Eersel aan de noodrem trekken. Hierdoor kreeg HCB '92 een penalty, die benut werd door Alisha de Wit. Echter, door fout verdedigen van de Boxtelse vrouwen, kreeg Jupiter eveneens een penalty mee en ook die werd verzilverd.

MEER RUIMTE

In deze fase van de wedstrijd kreeg HCB ’92 meer ruimte. Daar werd echter te weinig gebruik van gemaakt, waardor de Boxtelse handbalsters achter de feiten aan bleven lopen. Van Abeelen vond als laatste nog wel het net, maar dat was niet genoeg. Jupiter nam met een eindstand van 8-13 de punten mee naar huis.