Carmen Steenbakkers van Blox aan de bal. De Boxtelse volleybalster was zeker in de laatste set belangrijk bij het binnenslepen van de winst, mede dankzij een prachtige redding op de achterlijn. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

ERVAREN TEGENSTANDERS MAKEN HET BOXTELSE VOLLEYBALSTERS MOEILIJK

Duel spannend tot laatste set, maar Blox wint kraker

Een flinke opsteker voor de volleybalsters van Blox zaterdag: het duel in eigen huis tegen Minerva werd een kraker van jewelste en de Boxtelse vrouwen trokken uiteindelijk aan het langste eind.

Dat de gastploeg aan de overzijde van het net veel ervaring heeft, werd direct bij aanvang van de eerste set duidelijk. Minerva speelde slim en zette Blox al snel op achterstand. Dat vroeg om een time-out. Het was duidelijk dat er prima gevolleybald werd, maar de Boxtelse vrouwen moesten hun eigen spelletje blijven spelen. Dit advies werd goed opgepakt en het thuisteam haakte al snel weer aan.

Op de buitenaanval wist Hanna van Esch de tegenstander te verschalken, terwijl Sanya Penninx onverstoord smashes tegen de grond sloeg. Bij Minerva stonden echter ervaren speelsters met lengte achter het net, waardoor aanvallers Rachel Spoor en Carmen Steenbakkers moeilijk tot scoren kwamen. Janne Ariëns bracht rust in de verdediging en zorgde voor prima passes waardoor de eerste set een gelijk opgaande strijd werd. De set ging verloren met 23-25, maar gaf voldoende zelfvertrouwen aan Blox.

ENTHOUSIASME

De midspeelsters van Minerva bleven zich roeren in de tweede set. Heidi van Pinxteren verlegde daarom het aanvalsspel naar de buiten- en diagonaalpositie, terwijl haar teamgenoten zich erop richtten de aanvallen over het midden te neutraliseren. Langzaam begon dit haar vruchten af te werpen. Elke van Rooij gaf op de buitenpositie haar visitekaartje af en Penninx bleef scoren. Steenbakkers en Daphne van Meurs kregen met hun enthousiasme meer en meer grip op de aanvallers van Minerva en kwamen vaker tot scoren dankzij goed geplaatste ballen. De set werd nipt gewonnen met 27-25.

BLOKKEN

Blox had de smaak te pakken. Het blok van de Boxtelse vrouwen stond in deze set als een huis, vooral bij Spoor en Steenbakkers. Zij hadden zich ontworsteld aan de lange tegenstandsters, waardoor ze weer veel af konden wisselen in hun offensief. Verdedigend zat het dicht en aanvallend waren Van Rooij en Van Meurs op de flanken niet te stoppen. Ook Penninx bleef op haar nieuwe positie de tegenstanders doldraaien. Minerva werd in deze set overlopen met 25-14.

De strijd was echter nog niet gestreden en in de vierde set ontspon zich een waar spektakel. Zo kwam Steenbakkers met een fantastische verdedigende actie achterin het veld. Al duikend naar de grond bracht ze de bal perfect in handen van Van Pinxteren, die daar wel raad mee wist. Het spel liet enerverende rally’s aan beide zijden van het net zien, een goed blok van wederom Steenbakkers en enkele zenuwslopende momenten. Uiteindelijk werd de set binnengehaald met 25-21.

Met twee gewonnen duels staan de volleybalsters van Blox er goed voor in de nog prille competitie. De winst op Minerva is in elk geval goed voor de teamspirit. Zaterdag 3 oktober speelt de Boxtelse ploeg een uitwedstrijd in Tilburg.

p Carmen Steenbakkers van Blox aan de bal. De Boxtelse volleybalster was zeker in de laatste set belangrijk bij het binnenslepen van de winst, mede dankzij een prachtige redding op de achterlijn. (Foto: Hans Verberk).

VOETBALLERS IN HET BLAUW-WIT GAAN GOED VAN START IN BIJZONDER COMPETITIEJAAR

Essche Boys stuurt BZS zonder punten naar huis

Essche Boys is het seizoen goed begonnen. Na de gewonnen derby tegen Boxtel een week eerder, stuurde de ploeg in de eerste thuiswedstrijd BZS met nul punten terug naar Beusichem. In een spannende wedstrijd met kansen voor beide teams werd het uiteindelijk 4-1.

De bezoekers begonnen sterker aan het duel dan Essche Boys. De thuisploeg had het in de beginfase even moeilijk en moest zich beperken tot verdedigen. De eerste kans was voor BSZ, maar tot opluchting van de blauw-witten kopten de gasten uit een corner rakelings naast.

Na een kwartier voetballen werd Essche Boys sterker en had Robin van Beek de kans om zijn team op voorsprong te zetten. De Beusichemse keeper kwam uit het zestienmetergebied om een diepe bal te onderscheppen, Van Beek wist het duel te winnen en kon de bal vanaf zo’n 25 meter zo in het lege doel schieten. Toch wist de tegenstander op de lijn redding te brengen. Vijf minuten later was het wel raak. Een voorzet van Van Beek kwam bij Lars van Wanrooij, die de bal binnenschoot.

De thuisploeg ging steeds beter spelen, wat resulteerde in een aantal kansen. Het vizier stond echter nog niet op scherp. Dat stond het wel na een half uur. Van Beek maakte toen een doelpunt, 2-0. De Esschenaren hadden de wedstrijd daarna moeten beslissen, maar in plaats van zelf te scoren kreeg het na een perfecte counter een tegengoal van de bezoekers om de oren. De thuisploeg raakte even het spoor bijster en werd teruggedrongen op de eigen helft. Het rustsignaal kwam dan ook op het juiste moment.

SPANNEND

Na de thee had wederom Van Beek de 3-1 op zijn schoen, maar hij schoot tegen een verdediger op de doellijn aan. De bezoekers kregen vervolgens een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. De Essche keeper Bart Spooren bracht met een katachtige reflex echter redding op een inzet van dichtbij.

Het bleef spannend tot de 65e minuut. Van Wanrooij schoot een afvallende bal beheerst in de verre hoek en tekende zo de 3-1 aan. De wedstrijd was hiermee beslist. Stein van Kasteren maakte er in de 75e minuut, na goed doorjagen nog 4-1 van. Er volgden nog meer kansen voor Essche Boys, maar de ploeg slaagde er niet meer in om te scoren.

Met zes punten uit twee wedstrijden kent Essche Boys een uitstekende start van dit bijzondere competitiejaar. Zondag 4 oktober spelen de blauw-witten weer een uitwedstrijd, dan tegen Buren. Met twee winstpartijen op zak, zal het team er alles aan doen om opnieuw voor victorie te gaan.

KICK-OFF DUCKS ZONDAG TEGEN UDEN

Rugbyers bereiden zich voor op de competitie

De rugbyers van Ducks/Oysters zijn vol in training ter voorbereiding op de competitie. Die gaat zondag 4 oktober om 13.00 uur van start. Het team speelt eigen huis tegen Octopus uit Uden.

De senioren speelden afgelopen weekend tegen de oudste jeugd van Ducks/Oysters. In Oisterwijk bleek het vaandelteam toch sterker dan de Colts, al lieten de jonge tegenstanders wel zien over het nodige talent te beschikken. Het frisse, aanvallende spel van het jeugdteam werd tot staan gebracht door het goede defensieve optreden van de senioren. Hierdoor werd het een overtuigende 33-0 overwinning voor de senioren.

Dit weekend spelen beide teams in sportpark De Wielakker in Boxtel hun eerste competitiewedstrijd. Zaterdag de Colts en zondag het seniorenteam.