Mila (links), Isis (midden) en Nikkie samen op de mechanische stier. Die stond voor Mila gelukkig stil, want anders vindt ze het maar eng. (Foto: Hans van Doorn).
Mila (links), Isis (midden) en Nikkie samen op de mechanische stier. Die stond voor Mila gelukkig stil, want anders vindt ze het maar eng. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

What's Up, Mila, Nikkie & Isis?

Het terrein van gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat stond zondag vol met springkussens. Ook waren er tal van andere activiteiten voor de jeugd. De kinderspeeldag was een kleinschalig alternatief voor de jaarlijkse Boxtel Oost Dag, die vanwege de coronapandemie niet door kon gaan. De nichtjes Isis van der Heijden (8), Nikkie Schalkx (7) en Mila Kersten (6) vermaakten zich er opperbest.

Dag meiden, dat ziet er gezellig uit met z'n drietjes. Zijn jullie hier speciaal voor de kinderspeeldag gekomen? Nikkie: ,,Eigenlijk niet, we hadden al afgesproken dat Isis bij mij kwam spelen en toen hoorden we dat dit hier vandaag was." Isis: ,,Ik weet eigenlijk niet eens hoe lang we hier al zijn, dus zal het wel leuk zijn, hè. Want een leuk uur gaat heel snel en een stom uur duurt heel lang."

Een mooie verrassing dus! Zijn jullie al ergens op of in geweest? Isis en Nikkie: ,,Ja! Op de stier (een mechanische - red.) zijn we al heel vaak geweest." ,,Eerst mochten we allebei onze handen vasthouden, maar na een paar keer moesten we een hand loslaten. Maar toch zijn we niet gevallen", zegt Isis trots. Mila is wat bang voor het apparaat: ,,Dat vind ik een beetje eng, maar ik heb wel een hele grote suikerspin op!"

En de springkussens, hoe zijn die? ,,Geweldig, we hebben zelfs al salto's gemaakt. Dat kunnen we goed, want we zitten samen op turnen", vertelt Isis.

Nu is deze dag wat kleiner van opzet vanwege het coronavirus. Hebben jullie daar al iets over geleerd? Nikkie: ,,Ja, op school tijdens het vak Nieuwsbegrip. Ik vind corona niet echt leuk..." Voor Isis geldt dat ook: ,,We kijken dan naar het journaal en praten er dan over in de klas. Gelukkig mogen we weer allemaal bij elkaar in een lokaal en niet zoals voor de zomervakantie. Toen was onze klas in tweeën gesplitst." Voor Mila is het coronavirus een ver-van-mijn-bed-show: ,,Ik weet het niet zo goed, maar we hebben wel een toffe klas."

Wat gaan jullie vandaag nog allemaal doen? ,,Heel vaak op de stier", zeggen Nikkie en Isis in koor. Mila doet daar niet aan mee: ,,Ik doe alles nog een keer, behalve dat!"


u Mila (links), Isis (midden) en Nikkie samen op de mechanische stier. Die stond voor Mila gelukkig stil, want anders vindt ze het maar eng. (Foto: Hans van Doorn).