default
default Foto: Albert Stolwijk

WETHOUDER: VOOR 200.000 EURO VALT NIETS MEER TE BOUWEN

Huizenprijs Reigerskant stijgt

RENS VAN DEN ELSEN

Starters op de woningmarkt die hun zinnen hebben gezet op de Essche nieuwbouwwijk Reigerskant, zien de prijs binnenkort flink stijgen. De gemeente Haaren wilde dat de huizen maximaal 200.000 euro zouden gaan kosten, maar dat blijkt niet haalbaar. Wethouder Harrie van Hal van de gemeente Haaren maakte dat donderdag bekend tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Onder meer VVD en Samenwerking '95 wilden van de wethouder weten wat de status was van het bouwproject in Esch. Al enkele maanden is het in de ogen van de partijen namelijk erg stil.

Van Hal antwoordde dat de losse bouwkavels uit de eerste fase zijn vergeven en voor een aantal ook al vergunningen zijn verleend. Voor de percelen uit de tweede fase is de inschrijving vorige week van start gegaan.

25.000 euro duurder

Maar naast een elftal losse woningen, zijn binnen Reigerskant ook 44 huizen gepland voor starters, senioren en sociale huur. Een deel hiervan valt onder de tweede fase. Hiervoor zijn volgens de wethouder onlangs de voorbereidingen getroffen. Zo is de grondprijzenbrief, waarin wordt bepaald wat een bouwkavel moet kosten, onlangs opgesteld. Van Hal had echter ook minder goed nieuws te melden. De minimum verkoopprijs is verhoogd naar op 225.000 euro. ,,Hopelijk kan de ontwikkelaar (Reuvers uit Oss - red.) hier wel mee uit de voeten."

Van Hal verwacht dat de interesse hierdoor niet af zal nemen: ,,Door gestegen kosten van materiaal en personeel is het simpelweg niet mogelijk om goedkoper te bouwen."

BOXTEL

Het is de bedoeling dat de eerste twee fases van het project nog door de gemeente Haaren worden afgerond. Vanaf fase drie, waar ook de bouw van de overige woningen onder valt, is de ontwikkeling van Reigerskant in handen van de gemeente Boxtel, waartoe Esch vanaf 1 januari 2021 behoort.


p De woningen moeten nog gebouwd worden in het plan Reigerskant, de wegen en het groen zijn al aangebracht. (Foto: Albert Stolwijk).