Jaar uitstel voor veteranendag in Boxtel door corona


De jaarlijkse veteranendag in Boxtel zou in eerste instantie 19 september plaatsvinden, maar deze is vanwege het coronavirus afgelast. Er komt ook geen vervangende datum.

De Boxtelse veteranen kwamen begin dit jaar nog wel samen in gemeenschapshuis De Rots voor de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst. Het bestuur van Stichting Veteranen Boxtel heeft in het licht van de recente ontwikkelingen rondom Covid-19 besloten om dit jaar geen Veteranendag te organiseren.

BRIEF

Deze dag werd sinds enige jaren behalve door Boxtelse veteranen, ook door (oud-)militairen uit Sint-Michielsgestel bezocht. In samenwerking met de gemeente Boxtel is een brief verzonden aan alle oudgedienden, waarin het besluit is toegelicht. Wie ook veteraan is en geen brief heeft ontvangen, kan contact opnemen met het bestuur. Dat kan via de daarvoor aanwezige informatie op website www.veteranenboxtel.nl.


Plaquette om coronadoden te herdenken

Premier Mark Rutte heeft dinsdag 6 oktober bestempeld als moment om stil te staan bij de slachtoffers van de coronacrisis. In Boxtel wordt die dag een herdenking gehouden bij de Fatimakapel aan de Prins Hendrikstraat. Daar worden om 15.00 uur twee plaquettes onthuld.

Miriam van Breugel van de winkel Mijn Herdenking probeert hiermee nabestaanden van coronaslachtoffers te helpen hun verlies een plekje te geven. Wethouder Herman van Wanrooij heeft toegezegd bij de onthulling aanwezig te zijn.

Van Breugel wilde ook graag iets in Boxtel organiseren en benaderde Maria Bol, de buurvrouw van de bidkapel die de plek regelmatig onderhoudt, het gemeentebestuur en wijkorgaan Centrum-Breukelen. Die bleken alle gecharmeerd van het initiatief.

KAARSJE

Er komen twee plaquettes. Op het ene gedenkplaatje wordt beschreven hoe de Mariakapel in 1951 tot stand kwam; op het andere wordt een link gelegd naar de hedendaagse coronacrisis. ,,We hopen dat mensen die op een of andere manier door corona getroffen zijn, troost zullen vinden op deze plek. Bijvoorbeeld door een kaarsje op te steken", aldus Van Breugel.