Toertocht Sint ook door Esch

Hoewel de temperaturen anders doen vermoeden, zijn de voorbereidingen voor de sinterklaasfestiviteiten in volle gang. Zo is nu zeker dat de toertocht, die de intocht in het Boxtelse centrum vervangt, ook door Esch trekt. En ook de andere verandering die het comité dit jaar doorvoert, het introduceren van Schoorsteenpieten, kan voornamelijk op positieve reacties rekenen.

,,We ontvingen veel begrip en complimenten over de manier waarop we alles hebben aangepakt", aldus Wim Ketelaars van activiteitenorganisatie Boxtel Vooruit, die Stapel op Sint elk jaar organiseert. Niet alleen de nieuwe plannen voor het sinterklaasfeest werden goed ontvangen. Ook de manier waarop er gecommuniceerd werd viel in goede aarde, meldt Ketelaars.

En natuurlijk zijn er altijd mensen die negatief zijn of kritiek hebben, weet ook de voorzitter van Boxtels Vooruit. Zo kon het online artikel van Brabants Centrum op flink wat reacties rekenen, waaronder ook enkele die zich tegen de Schoorsteenpieten keerden. ,,Maar van online reacties trek ik me niks aan; daar reageer ik nooit op. Het gaat om alle betrokken partijen, zoals de scholen en onze eigen achterban. Direct aan ons gericht, via e-mail bijvoorbeeld, hebben we geen vervelende opmerkingen gekregen. En van de Pieten is er maar één iemand afgehaakt en dat ging op een hele respectvolle manier. Hij kon zich zelf niet in onze keuze vinden, maar had er wel begrip voor."

VRIENDEN VAN STAPEL OP SINT

Ook de Vrienden van Stapel op Sint, bedrijven en organisaties die de decemberactiviteiten ondersteunen, staan achter de keuze voor de toertocht en de Schoorsteenpieten. Er hebben zich zelfs flink meer bedrijven aangemeld als vriend.

De toertocht van de goedheiligman is op 15 november. De daarop volgende weken zullen de jongste basisschoolkinderen Sinterklaas bezoeken in kasteel Stapelen. De weekendbezoeken aan het logeeradres van de Sint gaan niet door.