Winnaars van een prijsvraag die werd uitgeschreven vanwege het eeuwfeest van woonstichting Joost, gingen maandag de lucht in.
Winnaars van een prijsvraag die werd uitgeschreven vanwege het eeuwfeest van woonstichting Joost, gingen maandag de lucht in. Foto: Peter de Koning

HUURDERS JOOST MET BALLON DE LUCHT IN

Blik op Boxtel van boven

Vijf huurders van woonstichting Joost kregen maandag een geweldige kans: zij zagen Boxtel van bovenaf. Ze hadden met een winactie die Joost vorig jaar hield vanwege haar honderdjarig bestaan, een ballonvaart gewonnen.

Lizanne van Esch, AnneMone van Beers, Wilma van den Hurck, Marco Wensveen en Cor Bakx waren de gelukkigen. Zij stapten in de mand, samen met Mart van Lokven van Joost en fotograaf Marcel Saris. De luchtballon vertrok vanaf de Sint-Lambertusweg in Gemonde en ging via Boxtel richting Liempde, over landgoed Velder. Ze werd onderweg door veel inwoners gespot. De mand landde uiteindelijk in een weiland in het buitengebied van Oirschot.

De ballonvaart werd vanwege weersomstandigheden enkele keren afgelast en daarna gooide corona roet in het eten. Maar maandag gingen ze, onder perfecte omstandigheden, dan toch echt de lucht in. Marco Wensveen: ,,Het was fantastisch. Ik zat voor de eerste keer in een luchtballon, wát een uitzicht. Als je eenmaal opgestegen bent, is het ineens heel rustig. We werden overal bij betrokken, bij het uitrollen van de ballon en het opruimen. Echt heel bijzonder."


p Even de lucht opwarmen en dan kan de ballon met de prijswinnaars omhoog. (Foto: Peter de Koning).