Corrie's moeder kijkt toe hoe er hard gewerkt wordt aan haar nieuwe slaapkamer. (Foto: eigen collectie).
Corrie's moeder kijkt toe hoe er hard gewerkt wordt aan haar nieuwe slaapkamer. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

Boxtelse winkelier steunt mantelzorger


JULES HAMELEERS

Toen Corrie Kersten besloot dat haar moeder bij haar in huis zou komen wonen, moest haar kamer binnen een week klaargemaakt worden. Daarbij kreeg ze niet alleen hulp van haar familie, maar ook Vinyl- en Tapijtwinkel Boxtel droeg een steentje bij.

Nadat Corrie's moeder vanwege allerlei kwalen drie maanden in het ziekenhuis lag, werd er gesproken over een verzorgingshuis. Op het moment dat ze ontslagen werd, kon ze namelijk niet voor zichzelf zorgen. ,,Maar zo'n instelling spreekt me helemaal niet aan. Mijn moeder klaagt of zeurt nooit en ze is altijd goed voor ons geweest. Nu wil ik graag iets terug doen", zegt de Boxtelse.

Op het moment dat de knoop was doorgehakt, moest er binnen de kortste keren van alles geregeld worden: de woning was uiteraard nog niet klaar voor een extra bewoner. Samen met haar man en broers werkte Corrie hard om alles klaar te krijgen. Binnen een week was het geregeld.

En niet alleen omdat de familie de handen ineen sloeg. Toen Corrie een nieuwe vloer nodig had voor de ruimte waarin haar moeder zou verblijven, klopte ze aan bij Vinyl- en Tapijtwinkel Boxtel. ,,Toen ik mijn verhaal vertelde, stond eigenaresse Jolanda Krol meteen klaar om te helpen. Terwijl ik nooit een klant van haar geweest was! Het was meteen geregeld. Ik kreeg een vloer met korting, die ook nog gratis werd gelegd. Echt fantastisch."

GOODIEBAG

Corrie las in deze krant dat het Steunpunt Mantelzorg van welzijnsorganisatie ContourdeTwern samen met Brabants Centrum winkeliers benadert om een goodiebag samen te stellen. Die krijgen lokale mantelzorgers thuisbezorgd op of rond 10 november, de Nationale Dag van de Mantelzorg.

,,Toen ik dat las, moest ik meteen aan mijn samenwerking met Jolanda denken", vertelt Corrie. ,,Daarom heb ik contact opgenomen met jullie. In de hoop dat hier aandacht aan wordt besteed." Bij dezen dus...

Corrie en haar man wonen nu ongeveer een maand met hun (schoon)moeder samen. ,,Ik ga niet zeggen dat het altijd makkelijk is: het brengt zeker heel wat teweeg. Maar ik zou het nu niet meer anders willen: ik doe alles om het laatste gedeelte van haar leven fijn te maken."