NS: 'Problemen met liften station Boxtel zijn verholpen'


JULES HAMELEERS

De lift bij het Boxtelse treinstation blokkeert nogal eens en regelmatig komt het voor dat treinreizigers ontzet moeten worden. Bij het laatste voorval twee weken geleden, moest zelfs een monteur die een storing probeerde te verhelpen uit de liftschacht bevrijd worden. Volgens een woordvoerder van NS zijn de problemen nu opgelost.

De brandweer werd maandagavond 7 september rond tien uur gealarmeerd vanwege een liftopsluiting bij het NS-station. De dienstdoende monteur van het leverancier zat een halfuur opgesloten in de schacht aan de achterzijde van het station, aan het Boxteler Baanplein. De brandweer kon hem bevrijden door een ladder in de liftschacht te laten zakken.

Eerder dit jaar moest de brandweer ook al twee keer uitrukken vanwege incidenten bij het treinstation. Zo werden midden juni drie jongeren vrijgelaten uit de lift aan de voorkant, aan de Stationsplein. Ook begin mei zat jeugd vast in die cabine. De storing ontstond toen door vandalisme: de liftdeur op de eerste verdieping van het station was verwrongen en vervormd.

ONDERDEEL VERVANGEN

Aan de zijde van bedrijventerrein Ladonk was er sprake van een technisch defect dat ondanks meerdere reparaties niet kon worden verholpen. De servicemonteur die bevrijd moest worden, heeft later een onderdeel vervangen. Sinds zijn er geen problemen meer met die lift, aldus de NS.

Aan de voorkant van het station worden bewakingscamera's beter gecontroleerd en er gaan vaker medewerkers van de NS een kijkje nemen bij de liften. Daardoor is ook hier de overlast verminderd, stelt een woordvoerder van de spoorwegen.