Toekomst van Haarendael is weer stap dichterbij


Met het ondertekenen van een intentieovereenkomst is de nieuwe toekomst van landgoed Haarendael in Haaren weer een stap dichterbij. De gemeenten Haaren en Oisterwijk, projectontwikkelaar Lithos en eigenaar Wim Vugts willen tot een gezamenlijk gedragen plan voor de herontwikkeling komen.

Volgens de partijen spreekt de overeenkomst vertrouwen uit om gezamenlijk Haarendael een passende toekomst te geven. Lithos is in overleg met omwonenden om tot een plan te komen, dit moet nog voor de herindeling gereed zijn.

Het voormalige grootseminarie (en Polizeigefängnis tijdens WOII) in Haaren brandde vorig jaar grotendeels af.


Liempde en Lennisheuvel nóg geen glasvezel

De deadline voor de glasvezelcampagne van Delta Fibre Netwerk in Liempde en Lennisheuvel was maandag en het benodigde percentage van 35 procent is niet behaald. Omdat vanwege de coronacrisis de promotie van het snelle internet niet zo ging als de bedoeling is, heeft het bedrijf besloten de campagne te verlengen tot vrijdag 16 oktober.

Er moeten in de gemeenten Boxtel en Meierijstad nog 250 abonnementen worden afgesloten om te starten met de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Een abonnement afsluiten kan via: Caiway, Delta, Helden van Nu of Online.nl.

De bewoners worden persoonlijk geïnformeerd na 16 oktober over de de uitslag van de campagne. Aanmelden kan via de website: www.gavoorglasvezel.nl.


Klimaatworkshops

Milieuvriendelijker leven kun je leren. De workshops Praat en daad voor het klimaat starten woensdag 30 september. De overige cursusavonden zijn op 14 oktober, 4 en 25 november en twee worden er in overleg gepland. De workshops zijn in Liempde en duren van 19.45 tot 21.45 uur, de exacte locatie volgt. Aanmelden kan bij David Andreae via e-mailadres ttboxtel@gmail.com of telefoonnummer (0411) 67 75 97. Een reeks kost veertig euro.

Prijswaardige selfies

Wie in nationaal landschap Het Groene Woud recreëert, doet er goed aan een selfie te maken. De foto's maken kans op verschillende prijzen, waaronder een verblijf bij Cultuurlogies Looeind in Liempde. De win-actie is uitgezet om de vijftig projecten die in het gebied zijn gerealiseerd voor het voetlicht te brengen. Meer informatie: www.hetgroenewoud.com/kloppendhart. Insturen kan tot 1 oktober.