Onder leiding van Maarten van der Heijden beleefde de Nederlandse paardensport grote successen. De 54-jarige Boxtelaar zette zich onder meer in voor topsport en talentontwikkeling. (Foto: Peter de Koning, 2015).
Onder leiding van Maarten van der Heijden beleefde de Nederlandse paardensport grote successen. De 54-jarige Boxtelaar zette zich onder meer in voor topsport en talentontwikkeling. (Foto: Peter de Koning, 2015). Foto: Peter de Koning

BOXTELAAR NEEMT AFSCHEID ALS TECHNISCH DIRECTEUR PAARDENSPORTBOND

Gouden KNHS-speld voor Maarten van der Heijden

Boxtelaar Maarten van der Heijden heeft afscheid genomen als technisch directeur van de Nederlandse paardensportbond. Zondag ontving hij in de pauze van de finale van het NK dressuur de gouden KNHS-speld voor zijn inzet. Van der Heijdens partner John mocht de onderscheiding opspelden.

Middels een film werd een hommage gebracht aan de successen van de Nederlandse paardensport in de afgelopen elf jaar, de tijd dat de Boxtelaar aan het roer stond. Van der Heijden begon na de Olympische Spelen van Peking (2008) als technisch directeur bij de KNHS. Onder zijn leiding beleefde de Nederlandse paardensport de meest succesvolle periode ooit. Voorbeelden van geslaagde toernooien zijn de World Equestrian Games (WEG) in Caen in 2014, het Europees kampioenschap in Aken (2015), maar ook de Olympische Spelen van Londen (2012). Tijdens dat laatste toernooi behaalde Anky van Grunsven met haar paard Salinero een bronzen medaille in de landenwedstrijd voor dressuurruiters.

TOPSPORT

De paardensporter zette zich bijzonder in voor topsport en talentontwikkeling. Daarnaast wist hij in 2019 een recordaantal Europese en wereldkampioenschappen naar Nederland te halen.


VROUWEN HCB '92 BLIJKEN OOK OP BETONVLOER UIT DE VOETEN TE KUNNEN

Handbalsters nemen de volle buit mee naar Boxtel

Het was zondagmiddag even wennen voor de vrouwen van handbalvereniging HCB '92. Tegenstander Elshout speelt buiten op een betonnen veld en dat vergde wat aanpassing. Het bleek geen belemmering voor de speelsters.

Vanaf het fluitsignaal ging HCB '92 goed van start en meteen in de eerste aanval wist Lieke van Rooij na een een-tweetje met Ellen Persoons de bal achter de Elshoutse keeper te krijgen.

Veerle van Abeelen had haar draai op de cirkel deze week weer helemaal gevonden en probeerde de goalie meerdere malen te passeren met een valworp. Dit lukte niet altijd, maar ze versierde er wel een penalty mee. Deze wisten de gasten echter niet te benutten. Niet veel later wist van Abeelen wel tot scoren te komen, toen een mooie aanspeelbal van Van Rooij er voor zorgde dat ze vrij voor de goal kwam te staan. Ook Anouk Schellekens wist vanaf de negen meter nog een treffer te maken.

Elshout liet het hoofd bij deze achterstand echter niet hangen en bleef aanvallen. Hoewel Mary Swinkels heel goed stond te keepen wisten de thuisspeelsters toch dichterbij te komen door snelle aanvallen en een benutte penalty. Net voor rust bepaalde Manon Foolen van HCB '92 de ruststand op 5-6. Ze passeerde de keeper met een mooi laag schot in de hoek na een goed opgebouwd Boxtels offensief.

GOLVEN

In de tweede helft namen de gastvrouwen zich voor om op dezelfde voet door te gaan en vooral sterk te blijven verdedigen. De wedstrijd golfde daardoor op en neer met mooie doelpunten aan Boxtelse kant door Gitte Vanhout en Foolen.

HCB ’92 wist het gat tussen beide ploegen weer iets te vergroten, maar Elshout zocht en vond steeds weer aansluiting. Gelukkig wist keeper Swinkels regelmatig een vlugge aanval te stoppen, waarmee ze haar team op voorsprong hield.

GEDUW EN GETREK

Na wat geduw en getrek op de cirkel was Liza van Rooij er klaar mee en legde al haar frustratie in een schot op goal. De bal verdween snoeihard achter de Elshoutse keeper. Ook een gericht onderhands schot van Alisha de Wit zag doelverdedigster niet aankomen. Dit keer wisten de gasten wel verder uit te lopen, mede dankzij een goed geplaatste bal van Lieke van Rooij nadat ze deze zelf onderschepte. De laatste drie goals nam Van Abeelen voor haar rekening, waarvan een uithaal van grote klasse was. Het leer vloog vanaf negen meter langs het hoofd van de keeper, ongrijpbaar voor de sluitpost van Elshout. De Boxtelse vrouwen speelden een heerlijke wedstrijd en namen de overwinning mee naar huis: 10-15.


UITSLAGEN

Zaterdag 19 september

Elshout D2 - HCB '92 D1         4-14

Zondag 20 september

Elshout DS1 - HCB '92 DS1         10-15

PROGRAMMA

Zaterdag 26 september

HCB '92 DB1 - Aristos DB1         10.05

HCB '92 D1 - Blauw Wit D2         11.15

Zondag 27 september

HCB '92 DS1 - Jupiter DS2         10.15

Aristos/HCB '92 HS2 - Taxandria HS2         11.45

Arostos HA1 - Zephyr/HCB '92 HA1         12.00

Maandag 28 september

HCB '92 recr. - EHV recr.         20.00


BATJES MOGEN WEER UIT FOEDRAAL

Tafeltennissers BRTC pakken draad op

In de Boxtelse recreatieve tafeltenniscompetitie (BRTC) werden maandag de eerste wedstrijden gespeeld sinds het stopzetten in maart wegens Covid-19. Onder strikte voorwaarden mogen de tafeltennissers nu weer competitieduels afwerken.

Er is in het nieuwe seizoen het een en ander gewijzigd. Zo wordt er geen dubbelspel gespeeld en de spelers wisselen ook niet van kant na een gespeelde game.

Omdat er afgelopen periode acht spelers niet meer aan de competitie meedoen, zijn er dit seizoen nog acht teams aanwezig in de ranglijst. De ploeggenoten van Taverbo 4 hebben zich bij Net Genoeg en team Taxi van Kronenburg gevoegd. De overgebleven spelers van Taverbo 3 zijn overgestapt naar team De Dommel. Het laatste team bestaat verder uit spelers van de voormalige ploeg Grand Café Rembrandt dat in Taxibedrijf van Kronenburg een nieuwe sponsor heeft gevonden.


Uitslagen maandag 21 september

Taxi van Kronenburg - Taverbo 1        7-22

Net Genoeg - Tot Elf        6-33

Taverbo 2 - De Horntreffers        6-34

De Dommel/Taverbo - Rotsvast        4-5

Programma maandag 28 september

Tot Elf - Taxi van Kronenburg        20.00

De Horntreffers - Net Genoeg        20.00

Rotsvast - Taverbo 2        20.00

Taverbo 1 - De Dommel/Taverbo        20.00


Stand: Taxi van Kronenburg 9-72; Net Genoeg 9-63; Taverbo 2 9-64; Rotsvast 9-55; De Dommel/Taverbo 9-46; De Horntreffers 9-37; Tot Elf 9-3; Taverbo 1 9-2.