De vrouwen van MEP lopen tegen een zure verliespartij aan. (Foto: Hans Verberk).
De vrouwen van MEP lopen tegen een zure verliespartij aan. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

BOXTELS MANNENTEAM HERSTELT ZICH VAN VERLIESPARTIJ

Zuur verlies voor hockeysters MEP

De vrouwen van MEP liepen zondag tegen hun eerste competitienederlaag aan. De Boxtelse ploeg was veel sterker dan Geel Zwart uit Veghel, maar trok toch met 0-2 aan het kortste eind. Het mannenteam van MEP herstelde zich van het zwakke optreden een week eerder in Geldrop. Best werd in Boxtel overtuigend geklopt: 4-1.

De piepjonge vrouwenploeg van MEP mist de broodnodige ervaring. Mede door blessures heeft het team gebrek aan routiniers die het spel voorin kunnen maken. Dat werd zondag onder prachtige weersomstandigheden tegen Geel Zwart pijnlijk duidelijk. Een enorm overwicht, zowel tactisch als technisch, kwam niet tot uitdrukking in de score. De thuisploeg speelde zeer verzorgd en werkte enorm hard, maar faalde voorin hopeloos. Ook de zeven corners waren ongevaarlijk, omdat ze veel te zacht werden aangegeven. Tot de laatste minuut werd er geknokt en het moet worden gezegd dat er duidelijk een lijn en een opbouw in de ploeg zit. Opmerkelijk was dat Geel Zwart in de eerste en de laatste minuut van de wedstrijd scoorde en daarmee de wedstrijd besliste. De Boxtelse vrouwen kregen dus een lesje in effectiviteit. Zondag spelen de MEP-vrouwen uit tegen Venlo. Met dezelfde inzet als afgelopen zondag, moet een mooi resultaat mogelijk zijn. Afslag in Venlo zondag om 12.45 uur.


Stand

Rosmalen        3 7        Geel Zwart        3 4

Venlo        3 6        MEP        3 4

HOD        3 6        Hopbel        3 3

Best        3 6        Maastricht        3 3

Geldrop        3 5        Berkel-Enschot        3 3

CAS        3 4        Weert        1 3

REVANCHE

De jonge mannenploeg van MEP revancheerde zich zondag op zichzelf door een uitstekende wedstrijd op de mat te leggen. Vanaf het begin straalde het team de wil uit om te winnen en werd er zeer offensief gespeeld. Een slimme hoge bal van Sam Verzijden werd door Thijs Langenhof met een weergaloze solo bekroond: 1-0. MEP speelde snel en schiep legio kansen. Uit de vele corners die daaruit voortkwamen bouwde Verzijden de score uit naar 3-0. Ook de gasten uit Best kregen de nodige corners, maar doelman Floris Schellekens hield zijn doel vakkundig schoon. MEP was vooral op rechts gevaarlijk met supersnelle aanvallen. Met name Jens van Leuken speelde, na zijn eerste competitietreffer vorige week, met opvallend veel zelfvertrouwen en opportunisme.

Na de rust was het spelbeeld niet anders. De thuisploeg had Best volledig in de tang en creëerde enorm veel kansen. De Boxtelaren werden slordig in de afwerking en alleen Pep Pel wist met een wondermooie treffer het net nog te vinden. Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was de scherpte. In de slotfase redde Best bij een uitval de eer: 4-1.

Zondag spelen de Boxtelaren, net als de vrouwen, uit tegen Venlo. Door een fusie met Blerick en Tegelen is de vereniging Delta Venlo enorm gegroeid en zijn de ambities even groot. Toch kunnen de Boxtelaren met dezelfde instelling als afgelopen zondag met veel vertrouwen de confrontatie met de koploper tegemoetzien. Afslag in Venlo om 14.45 uur.


Stand

Venlo        3 9        Maastricht        3 3

Eindhoven        3 7        Best        3 3

HCAS        3 7        Geel Zwart        3 3

HOD        3 6        Basko        3 3

MEP        3 6        Hopbel        3 1

Geldrop        3 4        Weert        3 0


p Tessa van der Vleuten van MEP is hier aan de bal. De jonge vrouwenploeg had een enorm overwicht in de wedstrijd, maar wist dit niet te verzilveren. (Foto: Hans Verberk).


SCHUTTERS GEMONDE HOUDEN CLUBKAMPIOENSCHAPPEN

Rob Termeer koning Recht door Zee

Handboogschutterij Recht door Zee mocht drie weken geleden een nieuwe keizer kronen, maar dat betekende dat er opnieuw clubkampioenschappen gehouden moesten worden, want de club zat zonder koning. Het koningsschieten was zaterdag 19 september in café-zaal De Schuif te Gemonde.

Op deze zonovergoten dag brachten de clubleden hun bogen in stelling om de wedstrijd over zeventig pijlen te verschieten. Voorafgaand werd een clubfoto gemaakt met de nieuwe verenigingstenues.

Het was vooral een verrassende wedstrijd, waarin de gevestigde schutters een wat mindere start kenden en anderen juist verrassend goed schoten. Pas bij de laatste paar pijlen werd duidelijk wie de sterkste van de dag was. Nadat alle pijlen geschoten waren, werden de punten bij elkaar opgeteld en de prijzen verdeeld.

TERMEER

De winnaar was toch weer een gevestigde naam. Rob Termeer won met een klein verschil de wedstrijd en werd opnieuw tot koning gekroond. Na alle felicitaties aan het adres van de kersverse koning, werd coach Jan van de Loo in het zonnetje gezet. Hij is veertig jaar lid van Recht door Zee en kreeg daarom een gegraveerde plaquette uit handen van de voorzitter. De dag werd afgesloten met een diner, verzorgd door De Schuif.

Recht door Zee bestaat maar liefst 125 jaar, maar kon dit in mei niet vieren. De leden zijn van plan het feest volgend jaar te houden en kijken er al naar uit.


q Een foto van vrijwel de hele Gemondse handboogschutterij Recht door Zee. Van links naar rechts: coach Jan van de Loo, Frank Smit, Bart Schellekens, Jan van der Heijden, Rob Termeer, Ad van de Rijdt, Rien van der Heijden en Herma Kreijveld. Zittend: Bert van Gerven, Henrie van Dun en Paul van der Heijden. Yannick Bevers was afwezig. (Foto: eigen collectie).

Afbeelding