Nikki en Jara pakken graag de bal van een tegenstander af en vinden voetbal heel leuk. (Foto: Linda van de Wiel).
Nikki en Jara pakken graag de bal van een tegenstander af en vinden voetbal heel leuk. (Foto: Linda van de Wiel). Foto: Linda van de Wiel

What’s Up, Nikki & Jara?

Voor het eerst stonden ze tegenover elkaar: de ervaren O-11 voetbalmeiden van RKSV Boxtel én de beginnende voetbalsters van RKVV ODC. Wie er met de winst vandoor ging? De meiden van BOC. Maar leuk vonden de negenjarige Nikki van Gennip (ODC) en de tienjarige Jara Dijkhuizen (Boxtel) het allebei. Samen vertellen ze over hun eerste rasechte dorpsderby.

Jullie zien er moe uit meiden. Hoe ging de wedstrijd? Jara: ,,Het ging best goed vandaag. Iedereen bleef op zijn positie.” Nikki: ,,Onze uittrappen kwamen goed door. Ook hebben we veel overgespeeld. Soms kwam de tegenstander er wel tussen.”
Wat is jullie positie op het veld? Nikki: ,,Ik ben officieel mid-mid, maar ik speel overal waar het team me nodig heeft.”Jara: ,,Ik speel rechts achterin.”
Hoelang voetballen jullie al? Jara: ,,Ik zit vier jaar bij BOC. Ik begon bij de jongens en mocht toen over naar de grote meiden, samen met mijn nicht Iris.” Nikki: ,,Wow, dat is al best lang. Ik speel nu een jaar voetbal.”
Wat is er zo leuk aan voetbal? Nikki: ,,Ik pak graag de bal af van de tegenstander en het schieten op goal vind ik leuk. Het liefst scoor ik dan natuurlijk, vooral tijdens de wedstrijd. En het is cool dat iedereen zijn best doet. Ik vind ook dat je moet stoppen als je je best niet doet.” Jara: ,,De wedstrijden vind ik het allerleukst. Ik houd van passen en natuurlijk ook van goals maken. Of ik vaak scoor? Dat is best lastig omdat ik achterin sta, maar ik geef heel veel voorzetten.”
Waar ben je het beste in op het veld? Nikki: ,,Ik kan goed ballen afpakken van mijn tegenstander. En mijn coach Erik zegt dat ik altijd doorga als iemand de bal van mij afpakt. Ik wil hem dan weer terug.” Jara: ,,Ik ben een goede verdediger en ben sterk in het afpakken van de bal. Ik kan hem daarna ook hard naar voren trappen.”
Waarom moeten alle meisjes op voetbal? Jara: ,,Het is een hele sportieve sport. En je wordt er fit van.” Nikki: ,,Iedereen kan het en er is altijd plek voor een nieuw meisje. Ik ben zelf begonnen omdat ik geïnspireerd raakte door de Oranje Leeuwinnen.”


u Nikki en Jara pakken graag de bal van een tegenstander af en vinden voetbal heel leuk. (Foto: Linda van de Wiel).