ODC'er Sjoerd van Lokven in duel met een voetballer van Alem. Op de achtergrond Roel van Lokven. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

TRICOLORES VERLIEZEN NIPT VAN PLOEG VAN VOORMALIG ODC-TRAINER BEN HOEK

Valse competitiestart ODC in sportpark Molenwijk

ODC is niet goed aan de competitie begonnen. Op eigen terrein werd er met 0-1 verloren van promovendus VV Alem. Die stand stond bij rust al op het scorebord. De tricolores deden er na de pauze alles aan om langszij te komen, maar tot Boxtelse treffers kwam het niet.

Na twee gewonnen bekerwedstrijden, moest ODC het in de eerste competitiematch opnemen tegen VV Alem. De ploeg van voormalig ODC-trainer Ben Hoek speelde vorig seizoen nog in de vierde klasse, maar kreeg op basis van de stand op het moment van het afbreken van de competitie een plek in de derde klasse toegewezen. Pikant detail bij het openingsduel, was het meespelen van Koen Hoek bij ODC: de zoon van de Alem-coach.

De thuisploeg had vanaf het begin het meeste balbezit, maar de kansen waren schaars. Alem speelde vanuit een gesloten verdediging en probeerde via de omschakeling de twee spitsen te bereiken. De ODC-defensie maakte het zichzelf moeilijk door niet goed onderling te communiceren als de gasten eruit kwamen.

Daardoor kreeg de uitploeg af en toe wat kleine mogelijkheden. In de 37e minuut braken de bezoekers opnieuw uit. De Boxtelse verdedigers lieten zich door de tegenstander in de luren leggen, waarna Kevin Broekmeulen namens de gasten raak kon schieten: 0 - 1.

Via Lex van den Biggelaar gingen de tricolores direct op zoek naar de gelijkmaker, maar voor diens scherpe voorzet was helaas niemand meegelopen.

DRUK

Na rust voerde ODC de druk verder op. Het leidde tot veel balbezit, maar het ontbrak de Molenwijkploeg aan creativiteit om zich door de vijandelijke defensie heen te voetballen. Vaak werd Van den Biggelaar gezocht en met zijn acties vanaf rechts was hij de gevaarlijkste Boxtelse aanvaller. Maar ook hem lukte het maar moeilijk om voor openingen te zorgen.

Alem kreeg vanuit de counter een paar goede kansen om de score te verdubbelen en het was aan keeper Robbie Roelofs te danken dat dat niet gebeurde.

Na ruim een uur spelen bracht trainer Carlo Vorstenbosch vers bloed in de ploeg. Met name Just van Wijk zorgde voor nieuwe impulsen vanaf de linkerkant. Maar het leidde allemaal niet tot groot gevaar voor het doel. In de slotfase werd centrale verdediger Joep Timmermans nog mee naar voren gestuurd. Maar ook dat mocht niet baten, waardoor de tricolores uiteindelijk verrassend onderuit gingen.

Zondag 27 september heeft ODC dus het een en ander recht te zetten. De ploeg gaat dan in 's-Hertogenbosch op bezoek bij TGG. Om 14.30 uur vindt daar de aftrap plaats.

Boxtelaren weten het net in eigen huis niet te vinden

RKSV Boxtel trapte zondag het seizoen af tegen Essche Boys. Waar enkele weken geleden in de bekerronde werd gewonnen van de buren, ging het nu duidelijk moeizamer. De eindstand werd 0-1.

In de eerste minuut heeft Esch al een tweetal corners te pakken, echter zonder het gehoopte resultaat. Gedurende de gehele eerste helft zien de toeschouwers twee ploegen die maar weinig voor elkaar onderdoen. De twee beste kansen zijn te noteren aan de kant van Boxtel. Valentijn Waals krijgt de eerste na een rush over de linkerflank, waarna de bal in het zijnet belandt. De tweede volgt uit een goede actie van Waals, die de bal ditmaal recht op de keeper schiet. Ook Esch krijgt op slag van rust nog een kans via een kopbal. Deze word echter veel te zacht geraakt en is een makkelijke prooi voor keeper Raymon Strik.

Na de rust blijft Danny van de Laak in de kleedkamer en betreedt Yassine Rouadi het veld. Ook Esch wisselt: Ken van Wanrooij staat zijn plaats af aan Pim Laansma.

PENALTY

De tweede helft gaat verder waar de eerste is gestopt, namelijk met veel balverlies aan beide kanten en de nodige besluiteloosheid. Na een uur constateert de arbiter een overtreding binnen het Boxtelse zestienmetergebied. Scheidsrechter Vissers legt de bal op de stip. De penalty wordt genomen, Strik keert hem op de lijn.

De thuisploeg wisselt nog tweemaal in de hoop de wedstrijd open te kunnen breken. De gebroeders Van Hamond ruimen het veld en Haike van Heesch en Lars Timmers nemen hun plaatsen in. De wissels baten niet: Essche Boys trekt aan het langste eind.

Na 75 minuten verliest Gerben van Boxtel onnodig de bal, waarna die linksboven in de hoek wordt gekruld. De thuisploeg dringt aan, maar mist de creativiteit en slagkracht om nog iets te forceren. Zo’n vijf minuten later heeft de voorhoede van Esch nog de 0-2 op de schoen, na wederom een misser van Van Boxtel. Deze bal wordt echter naast geschoten. Na negentig minuten fluit scheidsrechter Vissers af voor het einde en loopt Boxtel tegen de eerste zeperd van het seizoen aan.

Zondag 27 september speelt RKSV Boxtel uit tegen HHC ’09 in Heusden, de aftrap is om 14.00 uur.

ZFC VFC - Green Team        19.45

RKSV Boxtel-speler Danny van de Laak maakt in sportpark Munsel een sliding richting tegenstander Tim van Velthoven van Essche Boys. Die laatste ploeg trok aan het langste eind in de lokale derby: 0-1. (Foto: Hans Verberk).