Dames 1 van volleybalvereniging Blox is de competitie in de tweede klasse goed begonnen. Het Boxtelse team boekte uit in Waspik meteen een overwinning. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

VROUWEN BLOX KENNEN GOUDEN COMPETITIESTART NA PROMOTIE DOOR WINST OP ATAK '55

Boxtelse volleybalsters boeken eerste zege in tweede klasse

De volleybalsters van Blox 1 zijn de competitie goed begonnen. Het team is naar de tweede klasse gepromoveerd en boekte meteen een overwinning. Tijdens de oefencampagne werd al duidelijk dat met dit team niet valt te spotten.

Voorafgaand aan de start van de competitie hebben de Boxtelse vrouwen vier oefenwedstrijden gespeeld. In een duel tegen een team uit de tweede divisie wisten zij zelfs een set te pakken.

Kort daarop volgde een drieluik tegen teams uit de eerste klasse. In twee wedstrijden direct na elkaar - acht volledige sets in bijna vier uur - won Blox eerst met 3-1 en speelde vervolgens gelijk: 2-2.
Het vierde en laatste treffen was wederom tegen een eersteklasser. Dit werd een promotiewedstrijd voor de volleysport. Mooie passes, snelle gevarieerde aanvallen en een prima verdediging aan beide zijden van het net.

FOCUS

De competitie begon voor de Boxtelse volleybalsters met een uitwedstrijd tegen Atak '55 in Waspik. In de eerste set was het vooral aftasten. Blox raakte op achterstand en had tijd nodig om op stoom te komen. Nadat de passing op orde kwam liepen de vrouwen in op Atak ’55 en volgde een sprint naar een setwinst met 25-11.

De tweede set was bij aanvang een kopie van de eerste. Blox kwam op achterstand en wist weer langszij te komen. Elke van Rooij startte prima op de midpositie, haalde een bal buiten de lijnen met een snoekduik en zette snel daarna nog een blok. Na de eenvoudig gewonnen eerste set leek de focus in deze set te ontbreken waardoor de ploeg het zichzelf onnodig moeilijk maakte. Blox nam toch een voorsprong en wist deze te behouden maar Waspikse vrouwen wisten prima in het spoor te blijven. Setwinst 25-22.

De thuisploeg nam ook in de derde set een voorsprong en wist deze lang vast te houden. Beide teams waren gedurende het grootste deel van dit blok aan elkaar gewaagd. De explosieve aanvallen van Hanna van Esch en Sanya Penninx op buiten waren vaak niet te verdedigen. Op mid wist Rachel Spoor met mooie omloop- en geplaatste tipballen regelmatig de vloer aan de andere zijde van het net te vinden. Doordat Carmen Steenbakkers afwezig was en Daphne van Meurs licht geblesseerd, was Van Rooij vandaag gelegenheidsmid. Zij vervulde haar taak aan het net met verve. Spelverdeelster Heidi van Pinxteren wist dia Janne Ariëns goed aan het werk te zetten en zij wist met bekeken aanvallen mooie punten te scoren. Blox nam een voorsprong en pakte de set met 25-22.

SERVICEREEKS

n de vierde set pakte Penninx de hoofdrol met een lange servicereeks waardoor het Boxtelse team eenvoudig naar een flinke voorsprong uitliep. Dit was een periode in de wedstrijd waarin de variëteit in het offensief weer werd opgepakt en prima aanvallen op de mat werden gelegd. De Blox-vrouwen sloten de wedstrijd af met een keurige setwinst van 25-16.
Al met al een prima start van de competitie van de ploeg en een mooie opmaat naar de komende wedstrijden.

Vrouwen Ducks prooi voor Cheetahs

Twee wedstrijden speelden de softbalsters van Ducks 1 zondag op het veld tegen Cheetahs uit Beek. De thuisploeg begon vol goede moed aan de duels, maar kon tegen de Limburgse speelsters geen vuist maken. Cheetahs was tweemaal te sterk.

Ducks startte de eerste wedstrijd voortvarend, met een mooie vangbal van Laura van Zetten in het outfield. Nadat Elise Dikmans nog twee tegenstandsters op drie slag gegooid had, was de eerste beurt voor Cheetahs snel voorbij.

De thuisspeelsters bereikten twee keer de honken, maar kwamen niet tot scoren. Na twee innings bleef de stand gelijk, 0-0. Ducks deed erg haar best, maar de ballen vielen steeds bij de tegenstander.

In de derde inning maakte Cheetahs drie punten, ondanks vangballen van Rianne Boer en Ilon van Gurp. De Boxtelse vrouwen streden voor wat ze waard waren, maar kregen in de vijfde inning te veel punten tegen, waardoor de eerste wedstrijd eindigde in 0-7.

NIET ZOALS GEHOOPT

De tweede partij verliep niet zoals gehoopt. Ondanks goede inzet en mooie vangballen van Dikmans en Jooske Dörfel. Ducks kwam er niet doorheen en wist ook in dit duel geen punt te maken. De catcher van Ducks, Nikki van Nes, ving nog wel een mooie stootslag. Maar ook Van Nes kon niet voorkomen dat de eindstand met 0-9 in het voordeel van Cheetahs viel.

MANNEN

Voor het eerste mannenteam van Ducks stond zondag een wedstrijd tegen Hazenkamp op het programma. De Nijmegenaren waren dit seizoen nog ongeslagen, dus de Boxtelse honkballers wisten dat er geen kans gemist mocht worden.

Toch speelden de Boxtelaren van tijd tot tijd slordig en keken ze al na de eerste innings tegen een 3-0 achterstand aan. Startend werper Yannick Brechenmacher kreeg echter in de vijfde inning de gewenste steun op het veld. Er kwamen elf mensen aan slag en zij produceerden samen maar liefst zeven honkslagen en zes punten.

De gasten gaven hun voorsprong niet meer uit handen, hoewel Hazenkamp in de negende inning nog wel dreigend was met alle honken bezet en slechts een speler uit. Vervangend werper Jeroen van Nes wist zich erg knap uit deze situatie te redden. Van Nes was tevens de beste slagman van de Boxtelse ploeg.