Matthijs Lommen heeft de Beckmanprijs uitgereikt. (Foto: Bregje Lommen).
Matthijs Lommen heeft de Beckmanprijs uitgereikt. (Foto: Bregje Lommen). Foto: Bregje Lommen

Jurylid Matthijs reikt boekenprijs uit in Archeon

MARC CLEUTJENS

Matthijs Lommen (12) uit Boxtel heeft zaterdag in museum Archeon in Alphen aan den Rijn de Jonge Beckmanprijs uitgereikt. Hij deed dat met negentien andere leden van een enthousiaste kinderjury die de afgelopen weken vijf genomineerde boeken had gelezen. De 'trofee' werd gewonnen door schrijver en archeoloog Linda Dieleman met ‘Schaduw van de leeuw’.

Matthijs vertelde vorige week in Brabants Centrum over zijn werkzaamheden voor de kinderjury en mocht toen nog niet onthullen welke schrijver de Jonge Beckmanprijs zou winnen. Daags na de uitreiking in Archeon liet hij weten een superleuke dag te hebben beleefd in het historische museum. ,,Ik heb veel schrijvers ontmoet en bijna al mijn boeken zijn gesigneerd”, blikt hij terug. Het winnende boek gaat over een meisje dat leeft in de prehistorie en over de kracht van dromen die zijn gebaseerd op grotschilderingen van tienduizenden jaren geleden.

Matthijs ging in Alphen aan den Rijn natuurlijk op de foto met bijna alle aanwezige kinderboekenschrijvers. Dat waren niet alleen de genomineerden voor de Jonge Beckmanprijs, maar ook de auteurs die waren voorgedragen voor de Thea Beckmanprijs. Die wordt toegekend door een jury van jongeren ouder dan 12 jaar. In zijn digitale fotoalbum staan onder meer prenten met Arend van Dam, die dit jaar het kinderboekenweekgeschenk schrijft, en winnares van de boekenprijs Martine Letterie.


q Matthijs Lommen uit Boxtel poseert met winnares Linda Dielemans van de Jonge Beckmanprijs. (Foto: Bregje Lommen).


Boxtel

Kinderspeeldag De Rots

Gemeenschapshuis De Rots en wijkorgaan Boxtel-Oost houden zondag 27 september een Kinderspeeldag. Op het terrein van De Rots staan dan tussen 13.30 en 17.00 uur diverse attracties voor jeugd tot en met twaalf jaar. Kinderen krijgen een gratis tienrittenkaart. Voor ouders is er live muziek van trio GeRiTo.