Toezicht kwaliteit kinderopvang is in orde in Boxtel

De Inspectie van het Onderwijs kan tevreden zijn. De gemeente Boxtel zegt in 2019 te hebben voldaan aan alle wettelijke eisen wat betreft toezicht en handhaving op de kwaliteit van de kinderopvang.

In 2018 constateerde de onderwijsinspectie nog dat Boxtel onvoldoende handhavend optrad en registratie-aanvragen van nieuwe ondernemingen in de branche niet altijd tijdig verwerkte. Dat is veranderd. Tussen oktober 2018 en oktober 2019 kwamen er dertien nieuwe aanvragen binnen en die zijn stuk voor stuk op tijd behandeld.

Dit blijkt uit de jaarverantwoording die het college van burgemeester en wethouders heeft opgesteld en die het beschikbaar stelt voor de gemeenteraad en de Inspectie van het Onderwijs.

A-STATUS

Boxtel heeft een A-status als het gaat om het bewaken van de kwaliteit van de kinderopvang en verwacht die, afgaand op de jaarverantwoording, te houden.

De GGD Hart voor Brabant bezoekt jaarlijks alle kinderopvanglocaties in Boxtel en heeft de rapportage in opdracht van de gemeente opgesteld.

Rechtgezet


Taxicentrale De Meierij

In het artikel 'Landelijke media-interesse voor Liempde houdt aan' van vorige week werd een verkeerde bedrijfsnaam genoemd. Waar in het artikel wordt gesproken over taxicentrale Van Kronenburg behoort dat taxicentrale De Meierij te zijn. De redactie betreurt de vergissing.


Devotiekruis

Het artikel over het devotiekruis op pagina 26 meldde vorige week dat Willem van Amelsvoort het beeld in 1982 restaureerde. Die informatie is overgenomen uit de brochure 'Kapellen en wegkruisen, die in 2003 werd uitgegeven door de VVV. Van Amelsvoort, oprichter én eerste directeur/hoofdredacteur van deze krant is echter al in 1979 overleden. Diens zoon Frans (1919-2002), beeldend kunstenaar van beroep, is de restaurator, meldt de familie.


Op Liemt Gemunt

De spaarkaartenactie van Op Liemt Gemunt (OLG) leverde 14.000 euro op voor kroeg en kapper, staat op pagina 15 van vorige week. Ook wordt gemeld de spaarkaarten vanaf die dag ook bij andere Liempdse ondernemingen ingeleverd kunnen worden. Dat is onjuist. Pas in november en december kunnen ze worden ingeleverd bij álle OLG-ondernemingen.


Fractievoorzitter D66

In het artikel op pagina 18 over beleid voor winkelpuien in hartje Boxtel, wordt Mariëlle Wijffelaars meermalen abusievelijk aangeduid als fractievoorzitter van D66. Ze is weliswaar gemeenteraadslid namens de democraten, maar Jos Hegeman is fractievoorzitter. Wijffelaars is momenteel lijsttrekker in aanloop naar de herindelingsverkiezingen.