Boxtelse clubs verkopen loten Grote Clubactie


Twaalf Boxtelse verenigingen verkopen sinds zaterdag loten van de Grote Clubactie. De leden gaan langs de deuren met verkoopboekjes, maar het is ook mogelijk loten te kopen door het scannen van een QR-code of het delen van een link via e-mail, social media en WhatsApp.

Loten kosten drie euro per stuk; 2,40 euro gaat rechtstreeks naar de club. Deelnemers in de gemeente Boxtel zijn oudervereniging Sint-Theresiaschool, de voetbalclubs ODC, RKSV Boxtel, DVG en de hockeyclubs MEP en HCL. Daarnaast gaan leden van Tabitta (turnen), Die Braecke (tennis), Taverbo (tafeltennis), 4Defence (vechtsport), JRC (basketbal) en HCB '92 (handbal) op pad. Clubs kunnen nog aanhaken bij de Grote Clubactie. Meer informatie is te vinden op de website www.clubactie.nl of via telefoonnummer (013) 455 28 25.


Vrouwengilde twee keer per maand bij elkaar

Het Vrouwengilde Boxtel heeft in deze coronaperiode toch een jaarprogramma weten samen te stellen. De leden komen twee keer per maand samen op dinsdagochtend of woensdagavond, steeds in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof 1. Gisteravond werd het seizoen afgetrapt met een ledenvergadering.

Tijdens de vergadering werd afscheid genomen van bestuurslid Liesbeth Wolters; zij is opgevolgd door Henny Bevers. Na afloop volgde een optreden van de troubadours Bach en Broccoli, een zangduo met een spontaan, speels en divers programma.

De komende maanden kunnen de leden boeiende lezingen en voordrachten verwachten. Daarin komt de vraag aan bod of de president Donald Trump een tweede ambtstermijn zal krijgen na de Amerikaanse verkiezingen van 3 november. Ook wordt het kiessysteem in de VS uitgelegd.

Tijdens een andere bijeenkomst komen de technologische ontwikkelingen in de robotica aan bod. Hierdoor wordt het leven van mensen beter en makkelijker, maar het leidt ook steeds meer tot ethische vragen.

De toegang tot lezingen kost drie euro. Introducés betalen zes euro. Meer informatie is te vinden op de website www.vrouwengildeboxtel.nl.


Opbrengst collecte

KWF Boxtel ging met ruim honderd collectanten van 30 augustus tot 5 september langs de deuren. Zo werd 6.735,83 euro ingezameld. Voor de collecteweek van 2021, tussen de zaterdagen 5 en 11 september zoekt KWF nog vrijwilligers. Opgeven kan via kwfboxtel@gmail.com.

Geen tweedehandsmarkt

Vogelvreugd Ons Ideaal ziet geen mogelijkheid om met inachtneming van de anderhalvemetermaatregel haar bekende tweedehandsmarkten te organiseren in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. De club houdt dit jaar ook geen vogeltentoonstelling.