Teleurstelling is groot bij coöperatie Ouderen in Regie


In navolging van de werkgroep Samen Ouder Worden Boxtel, spreekt ook voorzitter Kees de Waal van coƶperatie Ouderen in Regie zijn teleurstelling in het Boxtelse college van B en W uit. In het bijzonder zijn de senioren ontzet dat wethouder Marusjka Lestrade (sociaal domein) weigert om het ouderenbeleid vast te stellen. 'Samen ouder worden in Boxtel, hoe dan?'

De coƶperatie Ouderen in Regie is opgezet vanuit de gelijknamige stichting, die ook vertegenwoordigd is in de werkgroep Samen Ouder Worden Boxtel. Uit deze samenwerking van allerlei Boxtelse seniorenorganisaties (zoals WoonWijs, Hobbycentrum, Kinderboerderij en de KBO) kwam vorig jaar een breed gedragen seniorenbeleid.

Echter, dit zal niet door het huidige college worden vastgesteld: B en W willen een 'levensfase- en inclusief beleid' voor alle inwoners, niet per se voor ouderen alleen. Dit na alle gedane arbeid door de seniorenclubs en tegen een eerdere toezegging in. ,,De werkgroep wordt door het gemeentebestuur blijkbaar niet serieus genomen en wordt geconfronteerd met een college dat eerst zegt de concept-beleidsnotitie te omarmen en vervolgens weigert deze vast te

stellen", schrijft De Waal.

NEGEREN

Het college negeert in feite de huidige en toekomstige welzijnsomstandigheden voor senioren, vindt de voorzitter. ,,De urgentie om in actie te komen is duidelijk aangetoond en wordt ook onderschreven door de overheid vanuit het Rijksprogramma Langer Thuis en de landelijke Taskforce Wonen en Zorg."

Ouderen in Regie hoopt dat er nog steeds iets van het beleid terecht gaat komen en dat het dagelijks bestuur van de gemeente alsnog van inzicht verandert.

ONWAARSCHIJNLIJK

Tijdens een raadsvergadering op 1 september over de kwestie beloofde wethouder Lestrade nog in gesprek te zullen gaan met de ouderenorganisaties. Dit overigens nadat ze zei dat de werkgroep de gemeente 'schoffeerde' door het vertrouwen in het huidige college van B en W schriftelijk op te zeggen. Een uitspraak die binnen de werkgroep als 'onder de gordel' werd ervaren. Dat de seniorenclubs nog met Lestrade en het huidige college rond de tafel gaan zitten, lijkt onwaarschijnlijk.