Van links naar rechts: Peter de Koning, Bert Engelbart, Linda van de Wiel, Roeland Heesbeen en Marc Cleutjens. Dit team wil in 2021 een boek uitbrengen met 366 verhalen uit het jaar 2020. (Foto: Albert Stolwijk).
Van links naar rechts: Peter de Koning, Bert Engelbart, Linda van de Wiel, Roeland Heesbeen en Marc Cleutjens. Dit team wil in 2021 een boek uitbrengen met 366 verhalen uit het jaar 2020. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

STARTSEIN INZAMELINGSACTIE KLINKT TIJDENS CULTURALE

Crowdfunding verhalenboek 2020

Het project ‘Boxtel – 2020 in 366 verhalen’ komt in een nieuwe fase. Nu de meeste data in 2020 zijn gereserveerd door een auteur uit Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch – de teller staat momenteel op 333 schrijvers - geven de vijf initiatiefnemers het startsein voor een crowdfundingsactie. Via het landelijke platform Voor Je Buurt kunnen belangstellenden een bijdrage doneren en zich daarmee verzekeren van de begin 2021 te verschijnen verhalenbundel.

De Culturale – de officiële start van het nieuwe culturele seizoen – markeert zaterdag 19 september de start van de crowdfundingsactie. Tijdens deze manifestatie in Podium Boxtel zetten Bert Engelbart, Marc Cleutjens, Roeland Heesbeen, Linda van de Wiel en Peter de Koning hun verhalenproject in de schijnwerpers. Dat doen ze samen met vier auteurs die hun bijdrage aan ‘Boxtel – 2020 in 366 verhalen’ zullen voordragen.

VUISTDIKKE BUNDEL

Om de publicatie van de ruim vierhonderd pagina’s tellende verhalenbundel mogelijk te maken, hebben de vijf kartrekkers al meerdere fondsen en sponsors succesvol benaderd. ,,Maar we hebben meer geld nodig om het vuistdikke boek te kunnen laten drukken”, beklemtoont projectleider Engelbart. ,,Om die reden hebben we ons aangesloten bij platform ‘Voor Je Buurt’ dat ons ondersteunt bij een crowdfundingsactie in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch.”

ACTIVITEITEN

Hoe werkt het? Mensen die ‘Boxtel – 2020 in 366 verhalen’ willen ondersteunen en zich nu al willen verzekeren van een exemplaar van de bundel, doneren een bedrag van 19,95 euro. Doneren kan op de website van Voor Je Buurt: www.voorjebuurt.nl/boxtel2020. Op de website van het platform is altijd een actuele tussenstand van de crowdfundingsactie te zien. Ook wordt melding gemaakt van alle activiteiten die Engelbart, Cleutjens, Heesbeen, Van de Wiel en De Koning ondernemen.

Tijdens de campagne, die duurt tot en met zaterdag 31 oktober, houden de vijf kartrekkers in wisselende samenstelling publieksacties om ‘Boxtel – 2020 in 366 verhalen’ onder de aandacht te brengen. ,,We zullen opduiken op drukke plekke in alle kernen en het publiek uitnodigen om ons te steunen”, zegt Cleutjens. ,,We willen in elk geval enkele keren op de Boxtelse weekmarkt verschijnen, maar natuurlijk ook in de dorpskernen van Liempde, Lennisheuvel en Esch.”

SCHRIJFWORKSHOPS

Voorafgaand aan de Culturale in een uitverkocht Podium Boxtel verzorgt het team van ‘Boxtel – 2020 in 366 verhalen’ zaterdag 19 september om 13.00 en 15.00 uur twee gratis schrijfworkshops in de bibliotheek aan de Burgakker. Bovendien wordt een aantal acties op sociale media gehouden om deze bijzondere verhalenbundel onder de aandacht te brengen. ,,Wie meedoet met deze crowdfundingsactie, draagt bij aan de verschijning van een uniek boek”, zegt Engelbart.

Hij vervolgt: ,,Nooit eerder schreven 366 verschillende auteurs uit Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch samen één boek. De opmaak is al in volle gang en ons team wordt regelmatig geraakt door prachtige bijdragen van inwoners.”

Inwoners die nog een van de 33 beschikbare schrijfdatums willen reserveren, kunnen e-mailen naar boxtel2020@gmail.com..


Zalige zondag met Max bij Kunstcafé Coupé


Max van der Weerden maakt zondag relaxte muziek in kunstcafé Coupé aan het Stationsplein 4 in Boxtel. Hij zingt en speelt van 14.30 tot ongeveer 17.00 uur soul- en jazznummers.

Van der Weerden brengt nummers van artiesten als Allen Stone, Marvin Gaye, Aretha Franklin en Stevie Wonder. Iedereen kan gratis binnenlopen. Het terras en café zijn die dag open vanaf 13.00 uur. Binnen kunnen ongeveer achttien mensen zitten.

Zaterdag 26 september treden Pleun van Dieren en Harry Hendriks op. Hun eerste optreden is uitverkocht. Voor het tweede, dat om 21.30 uur begint, zijn nog kaartjes verkrijgbaar à 12,50 euro. Reserveren: www.pleunvandieren.nl.