Loekie Krull uit Boxtel wordt sinds een week vermist. Met man en macht wordt er gezocht naar de vijftienjarige.
Loekie Krull uit Boxtel wordt sinds een week vermist. Met man en macht wordt er gezocht naar de vijftienjarige. Foto: eigen collectie

GROTE ZOEKTOCHT NAAR BOXTELSE (15)

Veel zorgen om Loekie, politie schaalt flink op

PÅL JANSEN

Intussen wordt Loekie Krull uit Boxtel al een week vermist. Haar verdwijning is zowat een landelijk thema geworden, maar tot op heden is de vijftienjarige niet gevonden. Sinds de vermissing heeft de politie de zoekintensiteit flink opgeschaald.

Lokale, regionale en landelijke media berichtten er al over. Familie en vrienden plaatsten berichten op sociale media, die telkens massaal werden gedeeld. Bovendien deed televisieberoemdheid Wendy van Dijk een oproep. Alle tips blijven vooralsnog zonder resultaat.

HELIKOPTER

Ook de politie tast momenteel in het duister, ondanks dat de opsporingsinspanningen flink zijn opgeschaald. Zo vloog maandag na een tip van getuigen nog een helikopter uit om te zoeken bij Sint-Oedenrode nabij een afrit van de rijksweg A50. Tevens werd een klein gebied tussen de parallelwegen aldaar afgezet, maar er werden geen aanwijzingen gevonden.

De tiener zou donderdag met haar moeder naar een afspraak gaan bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Tijdens de rit ernaartoe is zij hard weggefietst en aan haar moeder ontkomen. Voor het laatst is ze in Boxtel gezien bij de poort van het Jacob-Roelandslyceum.

Het meisje is volgens de politie vertrokken op een donkerblauwe Batavus-damesfiets, de kleur lijkt ook wel zwart. Voorop zit een bagagedrager met een bruine mand, maar deze is er vermoedelijk afgehaald. De fiets heeft bruine handvatten en een verroeste grote bel links op het stuur. De Boxtelse is 1,70 meter lang, heeft donkerblond haren en blauwe ogen. Ze droeg toen zij voor het laatst werd gezien, een zwarte joggingbroek, donkerblauw met witte Nike-sneakers en een halflange zwarte jas.

Verder droeg ze een grijs vest met capuchon en daaroverheen haar jas. Ook had ze een zwarte muts op met daaronder een strakke haarband. Ze heeft een plaatjesbeugel in haar mond en ongeveer twee weken geleden een oorcorrectie laten uitvoeren. De binnenkant van haar oor kan dus nog paars gekleurd zijn. Mogelijk draagt ze een nepneuspiercing. Normaliter draagt Loekie lenzen, maar het is ook mogelijk dat ze een bril draagt.

De politie roept dringend op informatie te delen. Dat kan via 0800-6070 of 0900-8844 of via het online tipformulier via de webpagina www.politie.nl/gezocht-en-vermist door in de zoekfunctie Loekie Krull in te vullen.


t Loekie Krull uit Boxtel wordt sinds een week vermist. Met man en macht wordt er gezocht naar de vijftienjarige. (Foto: eigen collectie).