ASPIRANTEN DUCKS SLAAN DUBBELSLAG

Boxtelse honkballers boeken een zege op PSV

Het eerste mannenteam van Ducks speelde zondag uit tegen PSV Eindhoven. Thuis hadden de Boxtelse honkballers met een minimale voorsprong gewonnen. Nu wilde de ploeg opnieuw voortvarend uit de startblokken komen. De aspiranten speelden ook en hadden te maken een wel zeer vreemde

Na een trage start in de eerste inning scoorden de gasten in de tweede slagbeurt punten op honkslagen van Kees van Dooremalen, Youri van Dulken en Max Denteneer. Startend werper Yannick Brechenmacher kwam moeiteloos door de eerste innings en hield de Eindhovenaren lang puntloos. Hij werd daarbij gesteund door een sterk spelend veld. In de derde inning kwam de slagploeg van Ducks goed op gang nadat Thor van den Dool de wedstrijd had opengebroken. Pitcher Jeroen van Nes nam het over van Brechenmacher. Hoewel hij twee punten tegen kreeg, kwam de routinier niet echt in de problemen. De uitploeg breidde zijn voorsprong gestaag uit tot 13-3 en Denteneer kon als late vervanger voor Van Nes de wedstrijd in het slot gooien. Beste slagman was Thor van den Dool.

ASPIRANTEN

De aspiranten van Ducks sloegen zich zaterdag tweemaal naar de winst tegen Kickers. De sportbond had een vreemde planning bedacht: de uit- en thuiswedstrijd werden zowel op dezelfde dag als dezelfde locatie gepland. Feitelijk speelden de Boxtelaren dus in eigen huis twee partijen achter elkaar.

Kickers begon in het veld. Na de zevende slagman was het wisselen. Ducks begon aan het veldwerk en dat verliep soepel. De nummers twee en drie van de slaglijst van de Kickers kwamen aan de beurt en gingen uit door een samenwerkingsactie van pitcher en eerste honk en een vangbal van de korte stop.

In de tweede inning maakte Ducks goed gebruik van de 'prettige' ballen die de werpster van de Kickers gooide. Meerdere honkslagen volgden, waaronder twee rake klappen van Tren en Jens die respectievelijk een driehonkslag en een homerun sloegen.

Al snel ontdekte Ducks dat Kickers ook hard kon slaan. De bal schoot onder de handschoen door van een veldspeler en daar profiteerde de tegenstander van door een homerun te lopen. De Boxtelaren schrokken daar niet van en wonnen de eerste wedstrijd met 2-8.

TWEEDE PARTIJ

Ducks begon de tweede partij in het veld. De werper zat lekker in zijn vel en gooide in de eerste inning drie keer drie slag. In de tweede inning botsten de Boxtelse derde honkvrouw en de pitcher tegen elkaar toen ze poogden een bal te vangen. Het publiek viel even stil, tot de honkvrouw juichte. Ze had de bal klemvast in haar handschoen.

Ook de tweede wedstrijd ging naar Ducks, met 10-0. Tijdens de evaluatie kon het team terugkijken op twee aardige partijen. Alle spelers van Ducks zijn drie keer aan slag geweest. Ze hebben twaalf keer de bal weggeslagen. De pitchers en catchers speelden technisch goed. De spelers stalen zesentwintig keer een honk, gooiden zes keer drieslag en lieten vijf bijzondere honkbalmomenten zien. De eenheid van de ploeg werd nog versterkt door de jacks die beschikbaar zijn gesteld door Emiel Techniek en Jonas textielbedrukking.


SENIOREN

Uitslagen zondag 13 september

Catch DS1 - Ducks DS1        11-1

Catch DS1 - Ducks DS1        10-0

PSV H1 - Ducks H1        3-13


Programma zondag 20 september

Ducks DS1 - Cheetahs DS1        11.00

Ducks DS1 - Cheetahs DS1        13.10

Hazenkamp H2 - Ducks H1        11.00

Ducks H2 - Blue Lions Tilburg H3        11.00


JEUGD

Uitslagen zaterdag 12 september

AH1: Kickers - Ducks        2 - 8

AH1: Ducks - Kickers        10 - 0

JH1: Ducks - All In/Meppers JH2        14-3

PH1: Ducks - Gryphons PH3        8-15


Programma zaterdag 19 september

AH1: Boosters - Ducks AH1        14.00

PH1: PSV - Ducks        10.30