Voetbalclub Irene krijgt 100.000 euro minder voor de vernieuwing van haar accommodatie van de gemeente Sint-Michielsgestel. Eerst stond er één miljoen euro in de begroting genoteerd, door bezuinigingen is dat dus nu 10 procent minder. (Foto: Peter de Koning).
Voetbalclub Irene krijgt 100.000 euro minder voor de vernieuwing van haar accommodatie van de gemeente Sint-Michielsgestel. Eerst stond er één miljoen euro in de begroting genoteerd, door bezuinigingen is dat dus nu 10 procent minder. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

SINT-MICHIELSGESTEL SNIJDT IN BEGROTING

100.000 euro minder voor vernieuwing Irene


Jan Hermens

De accommodatie van de Gemondse voetbalvereniging Irene is aan vernieuwing toe. Daar had de gemeente Sint-Michielsgestel een miljoen euro voor gereserveerd, maar om de begroting rond te krijgen, snijdt ze in haar voorgenomen investeringen. Daar gaat 10 procent vanaf.

Marc Habraken, voorzitter van Irene: ,,We wisten al dat dit eraan zat te komen. We hebben een plan opgesteld met onze wensen en eisen en de richtlijnen van de KNVB. De gemeente werkt dit uit en kijkt of de nieuwbouw haalbaar is met negen ton of dat er misschien concessies moeten worden gedaan."

OVERLEG

Er stond vorige week een overleg hierover gepland, maar dat werd afgeblazen omdat Sint-Michielsgestel het plan nog niet geheel uitgewerkt had. Nu gaan de partijen volgende week donderdag om de tafel. Habraken: ,,Dan wordt er waarschijnlijk


meer duidelijk en weet ik hoe de zaken ervoor staan."

MFA

Behalve in de voetbalvereniging investeert de gemeente ook in de multifunctionele accommodatie die in de Gemondse basisschool moet komen. Daarvoor was 1,2 miljoen euro gereserveerd, maar ook dit bedrag wil Sint-Michielsgestel met 10 procent afromen. Onderdeel van de mfa wordt het dorpshuis.

ONDUIDELIJK

Voorzitter Johan Vorstenbosch van Stichting Dorpshuis Gemonde: ,,Het is nog onduidelijk wat de consequenties zijn van de voorgenomen vermindering van het budget voor de ontwikkeling van de mfa en het dorpshuis. De projectleiding van de gemeente zal dit samen met de deelnemende partners, school, kinderopvang en dorpshuis, in beeld moeten brengen. Als stichtingsbestuur houden wij nauw contact hierover met de gemeente."

'VOOR NIEMAND LEUK'

Wethouder Lianne van der Aa van de gemeente Sint-Michielsgestel reageert: ,,Natuurlijk hadden wij ook liever een andere boodschap willen brengen, dan de 10 procent bezuiniging op investeringen die we nu voorleggen aan de raad. Ik realiseer mij dat dit voor niemand leuk is. Door landelijke oorzaken hebben we echter te maken met zulke grote tegenvallers, dat we keuzes moeten maken. Ik ben heel blij dat we de investering voor de mfa Gemonde en voor een nieuwe accommodatie voor voetbalclub Irene toch kunnen gaan doen, omdat die belangrijk zijn voor de leefbaarheid van het dorp. Dat is ook mijn boodschap geweest aan het bestuur van de MFA en aan Irene."




q Voetbalclub Irene krijgt 100.000 euro minder voor de vernieuwing van haar accommodatie van de gemeente Sint-Michielsgestel. Eerst stond er één miljoen euro in de begroting genoteerd, door bezuinigingen is dat dus nu 10 procent minder. (Foto: Peter de Koning).