Afbeelding
Foto: Marcel Fischer,gemeente Boxtel,NLD

TWO OF US TREEDT OP IN KUNSTCAFÉ

Boxtelse band brengt ode aan 'jarige' John Lennon

PÅL JANSEN

Veertig jaar geleden overleed John Lennon. En op 9 oktober zou de nog steeds beroemdste Liverpudlian zijn tachtigste verjaardag vieren. De band Two of Us van Boxtelaren Jos Vervoort en Adrie van Osch zal de geboortedatum van de legendarische Beatles-muzikant niet stilletjes aan zich voorbij laten gaan. Met vier optredens in Kunstcafé Coupé op twee datums vieren zij het leven van Lennon.

Uiteraard zijn twee van de optredens op de geboortedag van Lennon: eentje is op vrijdag 9 oktober van 19.30 tot 20.45 uur. Ook vindt later die avond nog een tweede muzikale ode plaats, maar die is al uitverkocht. ,,Het is een soort tweeluik. De voorstellingen op 9 oktober zijn bloemlezingen van nummers die Lennon maakte in de periode vóórdat hij Yoko Ono leerde kennen", licht Vervoort toe.

BRANIESCHOPPER

Op 18 december vindt het tweede deel van de optredens plaats tussen 19.30 en 20.45 en 21.30 en 22.45 uur. Vervoort: ,,En dan brengen we een voorstelling over de muzikale periode van Lennon toen hij samen met Ono was. Lennon was voor die tijd natuurlijk een ontzettende branieschopper. Maar op een gegeven moment kwam hij zichzelf tegen toen hij de Japanse leerde kennen. Hij kreeg een heel ander leven."

En dat levert vanzelfsprekend ook hele andere nummers op. Voor de band Two of Us vormt het weer een gelegenheid om voor publiek op te treden. Nu het coronavirus rondwaart, missen artiesten natuurlijk hun publiek. En zo geldt dat ook voor de Boxtelse muzikanten. Nota bene zouden ze dit jaar hun honderdste optreden tijdens de Beatles Week in Liverpool verzorgen. Vervoort: ,,Sinds 2001 zijn we daar bijna jaarlijks aanwezig. In de legendarische Cavern Club hebben we zo al negentien keer opgetreden, vaker dan welke Nederlandse band ooit. Ondanks onze afwezigheid, hebben we wel eind augustus virtueel deelgenomen en drie filmpjes ingezonden."

Maar dat is natuurlijk anders dan voor een publiek je muzikale kunsten vertonen. Vervoort en Van Osch kunnen dan ook niet wachten om op de planken te staan, al is het voor een maximaal publiek van achttien mensen. ,,Meer mogen er helaas niet naar binnen vanwege de maatregelen", aldus Vervoort. Desalniettemin: ,,We hebben er ontzettend veel zin in."

KAARTEN

Kaarten à 10 euro voor het vroege optreden op 9 oktober en beide optredens op 18 december in Kunstcafé Coupé, zijn nog verkrijgbaar door het bedrag over te maken op bankrekeningnummer NL25 RABO 0128 73 36 40 t.a.v. J.A.P.M. Vervoort. Dit onder vermelding van aantal personen en datum(s).


q Two of Us met in de gelederen Jos Vervoort (rechts) en Adrie van Osch (links) staan voor de verjaardag van John Lennon viermaal op de planken in Kunstcafé Coupé. (Foto: Marcel Fischer, 2018).