Een Boxtelse speelster probeert een handbalster uit 's-Hertogenbosch tegen te houden. Dit lukte te weinig: HCB '92 verloor met 5-21 van Blauw Wit.
Een Boxtelse speelster probeert een handbalster uit 's-Hertogenbosch tegen te houden. Dit lukte te weinig: HCB '92 verloor met 5-21 van Blauw Wit. Foto: Hans Verberk

BOXTELSE HANDBALSTERS LEGGEN HET AF TEGEN BOSSCHE PLOEG

HCB verliest door zwakke tweede helft

Ondanks een vliegende start, verloren de Boxtelse handbalvrouwen zondag hun thuiswedstrijd. Blauw Wit was vooral in de tweede helft veel sterker dan HCB '92 dat verloor met 5-21.

HCB ’92 startte het nieuwe seizoen met enkele nieuwe speelsters tegen Blauw Wit. De thuisploeg begon heel goed, maar toch maakte Blauw Wit het eerste doelpunt van de wedstrijd. Maar de Boxtelse vrouwen herpakten zich en door een doelpunt van Anouk Schellekens werd het 1-1.

De thuisploeg verslapte even, toch maakte Gitte Vanhout een mooi doelpunt vanuit de hoek. Daarna kreeg HCB ’92 een penalty mee die Alisha de Wit goed wist te benutten. Manon Foolen schoot vanaf de negenmeterlijn de bal rechtsboven in de hoek van het doel. Helaas waren daarna de Bossche speelsters de Boxtelse ploeg toch een paar keer te snel af. Ondanks dat Mary Swinkels nog een break stopte was de ruststand 4-11.

MOEIZAMER

De tweede helft ging het allemaal wat moeizamer. HCB ’92 kon geen gaten meer vinden om te scoren. De verdediging zwakte daarbij af waardoor Blauw Wit treffers kon laten bijtekenen. Door zo nu en dan goed samen te spelen kreeg de thuisploeg kansen, maar deze werden helaas niet benut. Toch kwam De Wit nog met een doelpunt en stopte Swinkels twee vrije kansen achter elkaar.


p Een Boxtelse speelster probeert een handbalster uit 's-Hertogenbosch tegen te houden. HCB '92 verloor met 5-21 van Blauw Wit. (Foto: Hans Verberk).


Uitslagen zaterdag 12 september

HCB '92 D1 - Blauw Wit D2        11-8

HCB '92 DB1 - Avanti DB1        19-15

Uitslagen zondag 13 september

HCB '92 DS1 - Blauw Wit DS1        5-21


Programma zaterdag 19 september

Elshout D2 - HCB '92 D1        10.25

Dynamico DB2 - HCB '92 DB1        11.50

Programma zondag 20 september

Zephyr/HCB '92 HA1 - Apollo HA1        10.20

Elshout DS1 - HCB '92 DS1        12.40


JONGSTE SPELERS RKSV BOXTEL RIJDEN IN CABRIOLET

Voetbalclub ontvangt mini's in stijl

JULES HAMELEERS


Het seizoen begon zaterdag voor de jongste spelertjes van RKSV Boxtel op een wel erg bijzondere manier. De drie- tot zesjarigen die bij de voetbalclub sporten, werden 'gepresenteerd' en mochten een stukje meerijden in een cabriolet.

Het was één groot feest voor de mini's en de mini-mini's. De sportertjes werden over het terrein van RKSV Boxtel aan De Aanloop gereden in twee cabriolets: een witte BMW 1 en een rode Fiat 500. Precies de clubkleuren dus. Vervolgens werden ze 'gepresenteerd' op een podium onder toeziend oog van ouders, grootouders en andere familieleden. Nadat de kleuters mascotte Bockie gezocht hadden, volgde er nog een korte training en was de middag afgelopen.

,,Ze vonden het helemaal fantastisch", vertelt trainer René Rabou. ,,We proberen er voor die kleintjes elk jaar iets bijzonders van te maken en dat is dit keer zeker gelukt. En dan hielp het weer ook nog mee, dus dat was helemaal super. Iedereen heeft genoten"

De eerste wedstrijdjes voor de jongelingen staan dit weekend op de planning. De mini-mini's trainen vanaf dan om de twee weken, om zo kennis te maken met de voetbalsport. Het gaat er vooral om plezier te krijgen in het bewegen en bezig zijn met de bal.

De 'spelerspresentatie' van de mini's van RKSV Boxtel was een feest: er reden onder meer twee cabriolets over het terrein van de voetbalclub. (Foto: eigen collectie).