Hockeyteams MEP kunnen geen vuist maken

De vrouwen van MEP creƫerden zondag in Geldrop legio kansen maar wisten slechts eenmaal het net te vinden en konden daardoor de volle buit niet mee naar Boxtel nemen: de wedstrijd eindigde in 1-1. De MEP-mannen verloren na een zwak eerste kwart teleurstellend van dezelfde club: 3-2.

De MEP-vrouwen startten voortvarend zondag. De jonge ploeg speelde onbevangen en was de bovenliggende partij. Na enkele mogelijkheden was het Isis van Willigendael die met een fraaie backhand de Boxtelse meiden op voorsprong bracht. Na de gelijkmaker van de thuisploeg bleef MEP het betere team dat veel kansen creƫerde. Die werden echter niet benut en daardoor bleef de verdiende overwinning uit.

Coach Rein Schreestra noemde dat het kenmerk van een jonge ploeg. Het effectief omgaan met kansen is een serieus aandachtspunt voor de komende wedstrijden. Hij was wel tevreden over het spel, maar uiteraard niet over het resultaat. Schreestra was wel zeer te spreken over het optreden van zijn jonge keepster Fleur van Haaren. Zondag spelen de Boxtelse vrouwen hun tweede thuiswedstrijd tegen Geel Zwart uit Veghel. Afslag op sportpark Molenwijk is om 12.45 uur.

MANNEN

De Boxtelse hockeymannen kenden zondag in Geldrop een zwakke start. De ploeg straalde geen kracht uit en de gastheren hadden al snel in de gaten dat er iets te halen vielen. MEP had geen antwoord op het fysieke spel en de hoge bal van Geldrop. In het tweede kwart vielen binnen drie minuten twee tegengoals en leek de partij een gelopen race. Toch herpakten de Boxtelaren zich na rust. Onder andere door een corner van Sam Verzijden kwamen de bezoekers op gelijke hoogte: 2-2. Mep leek de wedstrijd in handen te nemen, maar een strafcorner deed de Boxtelaren uiteindelijk de das om: 3-2.

Het was een onnodige nederlaag voor MEP, te wijten aan een veel te slap begin. Lichtpuntje was het verdienstelijke debuut van jeugdspeler Julian de Brouwer. Zondag spelen de Boxtelaren thuis tegen buurman Best. Om de overwinning binnen te halen, zal er vanaf het begin vol gas gegeven moeten worden. Afslag is om 14.45 uur.