Still uit de Argentijs/Spaanse rolprent Wild Tales. Daarin komen zes verhalen aan bod die draaien om wraak.
Still uit de Argentijs/Spaanse rolprent Wild Tales. Daarin komen zes verhalen aan bod die draaien om wraak. Foto: eigen collectie

VOORSTELLING IN PODIUM BOXTEL

FilmPodiumScopia opent seizoen met 'Wild Tales'

FilmPodiumScopia opent het nieuwe seizoen met Wild Tales. De Argentijns/Spaanse rolprent uit 2014 wordt vanwege de coronamaatregelen niet vertoond in het Muziekhuis, maar in theaterzaal Podium Boxtel aan de Burgakker. De voorstelling op donderdag 24 september begint om 20.15 uur; plaatsen reserveren is verplicht.

De omnibus, die in het Spaanse luistert naar de titel Relatos Salvajes, bestaat uit zes verhalen over wraak en kent verrassende plotwendingen, stellen Wim van Liempt en Jos Vervoort, de drijvende krachten achter de Boxtelse filmclub.

Er wordt in beeld gebracht hoe alledaagse mensen de controle kunnen verliezen als ze worden gedwarsboomd in hun leven. Wild Tales, met Ricardo Darin in een van de hoofdrollen, werd genomineerd voor een Academy Award voor beste niet-Engelstalige film.

GEEN VOORVERKOOP

Vanwege corona dienen belangstellenden vooraf een stoel te reserveren en online een kaartje moeten kopen.

Dat betekent dat op de vaste verkoopadressen (bloemsierkunst Marimba en cadeauwinkel Hebbes) geen entreebewijzen worden verkocht; dIt geldt ook voor de voorstellingen die na 24 september worden gehouden. Zo is op 22 oktober Margin Call zien, gevolgd door L.A. Confidential (19 november) en Spotlight (10 december).

BORRELTASJE BESTELLEN

Bezoekers kunnen in Podium Boxtel voorafgaand aan de filmvertoning een drankje kopen en dat tijdens de voorstelling in de zaal nuttigen. Online is bovendien een borreltasje met lekkernijen te bestellen. Er is geen gelegenheid voor een nazit.


Wie een kaartje reserveert, krijgt enkele dagen voorafgaand aan de voorstelling een servicemail waarin alle aandachtspunten en bijzonderheden worden benoemd.


p Still uit de Argentijs/Spaanse rolprent Wild Tales. Daarin komen zes verhalen aan bod die draaien om wraak.


VIND BOEKENKASTJES VIA GOOGLE MAPS

Expositie Dennenoord bij Dag van de Minibieb

De Dag van de Minibieb: voor veel mensen zal deze themadag onbekend zijn. Toch is er bij veel kastjes iets leuks te doen op zaterdag 19 september. Zo ook aan de Dennendreef 5-262. Daar is tussen 11.00 en 15.00 uur een expositie van kunstwerken van Hans Strik.

JULES HAMELEERS

Marij Strik legt uit waarom zij haar minibieb op recreatiepark Dennenoord heeft opgestart: ,,Ik heb mijn hele leven bij de bibliotheek in Boxtel gewerkt en ik ben nu drie jaar met pensioen. Ik blijf toch altijd iets met boeken houden, daarom heb ik besloten om een minibieb te beginnen. Dat ik altijd van mensen hoor dat ik zo'n leuke boeken in mijn bieb heb staan, is natuurlijk super."

OMWISSELEN

Het kleine kastje vol boeken, dat op heel veel plekken in Nederland staat, werkt als volgt: iedereen die langs komt mag er een boek uitpakken. Dit mag je terugzetten, doorgeven of zelf houden. Er zijn ook meerdere mensen die de literatuur die ze er zelf uit pakken, weer omwisselen voor een ander stukje proza.

Strik heeft zich aangemeld bij www.dagvandeminibieb.nl. Een van de redenen hiervoor, is omdat ze nu te vinden is op Google Maps: wie via het kaartenprogramma 'minibieb' zoekt, vindt onder andere haar prozakast.


t De minibieb van Marij Strik op recreatiepark Dennenoord in Boxtel. (Foto: eigen collectie).



Afbeelding