10 parkeerplekken minder bij flats Harperhof Boxtel


JULES HAMELEERS

Wanneer nieuwbouwproject Langen Linden uit de grond wordt gestampt, verdwijnen er tien parkeerplekken bij het appartementencomplex aan het Harperhof. Ondanks dat een van de bewoners bezorgt is over de parkeerdruk, geeft ontwikkelaar Dura Vermeer aan te voldoen aan alle wetgeving. ,,De gemeente is nu aan zet", aldus projectleider Michiel Roelofs.

In het parkeeronderzoek dat projectontwikkelaar Dura Vermeer deed voor het plan voor nieuwbouwwijk Langen Linden, bleek dat de parkeerdruk nu al te hoog is. Wanneer er op deze locatie voor de 24 flatbewoners nog maar enkele plekken overblijven, komt er meer overlast, meldt een omwonende. Beleidsadviseur Femke Pos van de gemeente Boxtel zegt dat er voor bestaande bouw geen parkeernorm bestaat, dus daar hoeft bij de ontwikkeling geen rekening mee gehouden te worden.

BEZWAAR

De bewoner maakt dan ook bezwaar tegen de huidige plannen. Het komt nu al voor dat er mensen die zoeken naar parkeerplek hun auto op een plek zetten waar het niet mag. De buurtbewoner maakt zich zorgen dat dit alleen maar verergert, wanneer er meer woningen bij komen.

Projectleider Roelofs wil niet reageren op het specifieke bezwaar. ,,De gemeente Boxtel behandelt alle bezwaren. Het enige wat ik kan zeggen, is dat wij aan alle wet- en regelgeving voldaan hebben, ook wat betreft het parkeren."


Kinderspeeldag: met het treintje rijden in Oost

Gemeenschapshuis De Rots en wijkorgaan Boxtel-Oost houden zondag 27 september een heuse Kinderspeeldag Oost. De jeugdige bezoekers kunnen diverse attracties en zoete traktaties verwachten tussen 13.30 en 17.00 uur op het terrein van De Rots.

Kinderspeeldag Oost is gericht op de jongste jeugd tot en met twaalf jaar. Er komen onder meer springkussens en een treintje. Ook krijgen de kinderen een gratis tienrittenkaart met gratis ranja en ander lekkers.

OUDERS

Ouders kunnen op het grote terras genieten van live muziek, verzorgd door trio GeRiTo dat feestnummers zingt.

Het evenement in Oost wordt gehouden ter vervanging van de jaarlijkse Boxtel Oost Dag. Ook hierdoor moest vanwege het heersende coronavirus een streep.


Verkiezingsdebat KBO in Walnoot

Seniorenvereniging KBO houdt maandag 5 oktober vanaf 19.30 uur een verkiezingsdebat in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof in Boxtel. In aanloop naar de herindelingsverkiezingen in november is aan de plaatselijke politieke partijen gevraagd een vertegenwoordiger af te vaardigen.

Vanwege de coronaregels kan slechts een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten. Daarom heeft de KBO de partijen gevraagd één vertegenwoordiger af te vaardigen om uitleg te geven over hun verkiezingsprogramma en met name natuurlijk over hetgeen zij daarmee voor ouderen willen betekenen. Tijdens de avond wordt aan de hand van stellingen gediscussieerd; ook is er gelegenheid vragen te stellen aan de politici.

Gezien de coronabeperkingen kunnen alleen KBO-leden tot het debat worden toegelaten. Zij horen binnenkort hoe zij een plaats kunnen reserveren, meldt voorzitter Betsie van der Sloot van KBO-kring Boxtel, Liempde en Esch.


Vrouwen

Vrouwen Contact Boxtel heeft de komende week de volgende activiteiten op het programma staan.

MAANDAG 21 SEPTEMBER

13.00 yoga in De Walnoot

DINSDAG 22 SEPTEMBER

13.00 fietstocht; vertrek vanaf Breukelsplein

WOENSDAG 23 SEPTEMBER

19.00 gym in de Angelaschool

DONDERDAG 24 SEPTEMBER

09.00 nordic walking; vertrek vanaf hoek Rozemarijnstraat/Rechterstraat