Een bewoonster van appartementencomplex Rentmeester in de wijk Selissenwal kijkt genietend naar het toneelstuk dat zich afspeelt voor haar balkon. (Foto: Peter de Koning).
Een bewoonster van appartementencomplex Rentmeester in de wijk Selissenwal kijkt genietend naar het toneelstuk dat zich afspeelt voor haar balkon. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BEWONERS KUNNEN VOORSTELLING KIJKEN VANAF BALKON

Toneel voor verjaardag Rentmeester

JULES HAMELEERS

Complex Rentmeester in de Boxtelse wijk Selissenwal is vijftien jaar. Ten ere daarvan gaf woonstichting Joost de bewoners een cadeautje: gezelschap Bij Bregje uit Helmond voerde donderdag buiten een toneelstuk op, dat bewoners vanaf hun balkon konden bekijken.

Geïnteresseerd keken de bewoners van de Rentmeester naar het interactieve toneelstuk dat uitgevoerd werd door Bij Bregje. Met live muziek, gekke outfits en een humoristische inslag vermaakten de acteurs het publiek.

Het cadeautje van Joost werd op vier locaties om het gebouw heen uitgevoerd, zodat alle bewoners konden genieten van het stuk. Onder de noemer 'Er tussenuit in eigen huis' maakten de spelers er een feestje van. Voor de voorstelling stelden zij middels een folder de bewoners van Rentmeester enkele vragen. Op welk liedje heb je voor de laatste keer gedanst? Heb je nog leuke weetjes over de buren? Wat is het meest memorabele moment van de afgelopen vijftien jaar? Wat zou je voor je buren willen koken? De leukste antwoorden werden verwerkt in de voorstelling.

Het wooncomplex Rentmeester bestaat uit 84 ruime appartementen. Het is gericht op mensen van 45 jaar of ouder. De onderkomens zijn van alle gemakken voorzien: de supermarkt is om de hoek, het complex heeft een eigen parkeergarage en er is een gezamenlijke ruimte voor activiteiten.