Lars van Hamond van RKSV Boxtel en een speler van Haarsteeg strijden om de bal. Tevergeefs: de uitploeg werd met 0-4 van de mat geveegd. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

VOETBALLERS HEBBEN WISSELENDE WEEK

RKSV Boxtel moet er twee keer hard aan trekken

Het was geen gemakkelijke week voor RKSV Boxtel: donderdagavond behaalde het eerste elftal een nipte overwinning tegen Jong-Brabant in Berkel-Enschot, zondag werd het van de mat gespeeld door Haarsteeg.

Jong Brabant zet meteen vanaf de aftrap flink druk en zoekt goed de combinatie op. De spelers van Boxtel kunnen in eerste instantie alleen maar verdedigen. De gastheren krijgen de nodige kansen, maar een uitstekend keepende Raymon Strik voorkomt telkens erger. Toch creëren ook de bezoekers een aantal kansen, maar die missen de nodige kracht of scherpte op het juiste moment. Desondanks had Boxtel na een half uur op voorsprong kunnen komen.

Na de rust heeft Boxtel enkele wissels toegepast en kantelt de wedstrijd ietwat. De uitploeg is in staat om af en toe ook wat druk te zetten. Daarnaast lijkt het team uit Berkel-Enschot wat ingezakt. Na een uur spelen komen de bezoekers tegen de verwachting in op voorsprong. Na een curieuze bal krijgt de keeper van Jong Brabant de bal niet goed onder controle. Dit speelt zich af op de zestienmeterlijn en Ramon Mulder is er als de kippen bij. Hij ontfutselt de doelman de bal en schuift beheerst de 0-1 binnen.

Als reactie brengt Jong Brabant telkens de lange bal naar voren, maar de verdediging van Boxtel houdt stand.

HAARSTEEG

RKSV Boxtel moest zondag opnieuw hard vechten tegen een opponent die het spel maakte. Deze keer had dit niet het gewenste resultaat. Haarsteeg benut alle kansen meteen. Zo wordt in de vierde minuut bij een voorzet de bal met het hoofd geschampt en ploft hij in de verre hoek, buiten het bereik van keeper Strik.

Boxtel heeft flinke moeite met het spel van de thuisploeg, dat vooral over de flanken gaat. Vijf minuten na de openingstreffer valt door defensief geblunder al de 0-2 en wordt het een lastig verhaal. Even later had Boxtel toch de aansluitingstreffer kunnen scoren, maar Valentijn Waals schat deze kans niet op waarde. De bezoekers blijven het wel proberen en krijgen wat kleine kansjes via onder meer Raul Gomez Sanchez.

Na de rust heeft Boxtel wat wissels toegepast om het tij eventueel te kunnen keren. Deze hoop wordt al snel de nek omgedraaid als in de eerste minuut van de tweede helft het derde doelpunt voor Haarsteeg valt. Beide ploegen geloven het hierna ogenschijnlijk wel en spelen de wedstrijd ietwat plichtmatig uit. Zo’n tien minuten voor het einde valt ook nog de 0-4 na een corner. Een speler van Haarsteeg schiet de bal kinderlijk eenvoudig binnen. Dan volgt er nóg een domper: Lars Timmers krijgt zijn tweede gele kaart en moet van het veld af na commentaar op de wedstrijdleiding.

Het bekeravontuur zit erop en alle pijlen kunnen nu weer worden gericht op de competitie. Deze vangt zondag aan met een thuiswedstrijd tegen Essche Boys. De aftrap is om 14.00 uur.