Medeoprichter Leo van den Heuvel van voetbalclub LSV krijgt zijn lintje uitgereikt door burgemeester Ronald van Meygaarden oinhet Lennisheuvelse sportpark. (Foto: Hans van Doorn).
Medeoprichter Leo van den Heuvel van voetbalclub LSV krijgt zijn lintje uitgereikt door burgemeester Ronald van Meygaarden oinhet Lennisheuvelse sportpark. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

Mede-oprichter LSV krijgt lintje op voetbalveld


Waar heeft hij nÍet aan meegewerkt, vroegen de aanvragers van het lintje voor Leo van den Heuvel zich af. De inwoner van Lennisheuvel is onder andere mede-oprichter van voetbalclub LSV en hij is nog steeds vrijwilliger bij het Salonta Roemenië Comité Boxtel. Vrijdagavond werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het kostte nogal wat kruim om het lintje daadwerkelijk op de borst van Van den Heuvel te krijgen. Toen het jubileumcomité van voetbalclub LSV de festiviteiten plande, leek het mooi om daarbij de leden die het langst aan de club verbonden zijn, in het zonnetje te zetten en ook Van den Heuvel te decoreren.

Het coronavirus gooide roet in het eten van de festiviteiten en uiteindelijk werd besloten tijdens de traditionele start van het voetbalseizoen de versierselen uit te reiken. Van den Heuvel wist nergens van, totdat hij ineens op het voetbalveld op een stoel werd gezet en burgemeester Ronald van Meygaarden hem toesprak en zijn verdiensten voor de gemeenschap memoreerde.

De gedecoreerde is lid sinds de oprichting van LSV, vijftig jaar geleden. Van den Heuvel is op dit moment voorzitter van de commissie Reclame en Sponsoring. Verder voert hij onderhoud uit aan het sportpark aan de Mijlstraat en was hij kartrekker van alle renovaties die onder meer de tribune, bestuurskamer en kleedlokalen hebben ondergaan.

Verder zet Van den Heuvel zich in voor de stichting Boxtel-Salonta. Hij is meerdere keren naar de Roemeense stad gereisd om zijn handen uit de mouwen te steken bij bouwprojecten voor hulpbehoevenden aldaar. Bovendien was de gedecoreerde eind vorige eeuw enkele jaren lid van het Thuisfront Comité Militairen in Bosnië.

Ook heeft Van den Heuvel veel werk verzet voor Wijkberaad Lennisheuvel. Hij stak onder meer de handen uit de mouwen bij verbouwingen aan gemeenschapshuis Orion, de muziekkiosk en het Sint-Jozefkapelletje.

t Medeoprichter Leo van den Heuvel van voetbalclub LSV krijgt zijn lintje uitgereikt door burgemeester Ronald van Meygaarden op een van de velden in het Lennisheuvelse sportpark. Vanwege de coronaregels speldde de echtgenote van de jubilaris de versierselen op. (Foto: Hans van Doorn).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding