Mariëlle van Alphen weer lijsttrekker voor Balans


Zoals verwacht heeft de ledenvergadering van de grootste politieke groepering in Boxtel, oppositiepartij Balans, deze week Mariƫlle van Alphen (46) aangewezen als lijsttrekker in aanloop naar de herindelingsverkiezingen in november. Van de overige vier huidige raadsleden lijkt Rianne van Esch op voorhand als enige niet terug te keren in de raad. Zij staat negende plek op de kieslijst.

Van Alphen stelde maandagavond na afloop van de ledenvergadering dat zij zich 'zeer vereerd' voelt om net als in 2018 haar partij aan te voeren in de verkiezingsstrijd. Bovendien is ze trots op de gevarieerde kandidatenlijst van

Balans, met mensen uit alle dorpen, met diverse achtergronden en van uiteenlopende leeftijden. ,,De komende bestuursperiode staat voor grote uitdagingen en kansen. Er zullen keuzes gemaakt moeten worden. Het roer moet om en die uitdaging ga ik graag aan", aldus de lijsttrekker.

Na Van Alphen, die inmiddels ruim tien jaar volksvertegenwoordiger is, zijn achtereenvolgens de huidige raadsleden Wim van der Zanden, Gerlof Roubos en Kim Bremmer op de kieslijst geplaatst. Wout de Jong (26) sluit de top vijf met uitsluitend Boxtelaren af. Bij de eerste tien kandidaten staan twee Liempdenaren (Ilse Schelle en Frank Timmermans) en Esschenaar Luc Bormans.