Afbeelding
Foto: Damon Teerink

BOXTELSE TIENER TOONT KUNSTEN OP DUITSE SACHSENRING

Kas Beekmans eindigt inhaalrace op zesde plaats

Kas Beekmans heeft in de eerste ronde van de Northern Talent Cup een zesde plaats behaald op de Sachsenring nabij de Duitse plaats Hohenstein-Ernstthal. Een knappe prestatie, aangezien de zestienjarige coureur vanaf de zestiende startplaats moest vertrekken. In de tweede race eindigde hij als twaalfde.

Maandag begon de Northern Talent Cup officieel met de trainingen voor de eerste ronde. Beekmans had gemengde gevoelens na afloop. De coureur wist zich wel constant te verbeteren gedurende de vrije trainingen en ook in de kwalificatie. Helaas had de Boxtelaar ook te kampen met een stotterende motor, waardoor hij uiteindelijk met een zestiende tijd de kwalificatie afsloot.

Voor de omlopen van dinsdag werd het probleem verholpen en dat was ook te zien. Beekmans reed een uitstekende eerste wedstrijd van het seizoen. Na de start begon de coureur uit Boxtel direct met inhalen. Het racetalent wist aan te sluiten in een grote groep die in gevecht was om de vierde plaats. De coureur wist zich goed te handhaven en kwam gedurende de race ook steeds verder naar voren. Na zeventien ronden kwam hij op een keurige zesde plaats over de finish. Dat was goed voor tien punten in het kampioenschap.

UITWIJKEN

Bij de tweede race was de start opnieuw goed. Beekmans koos net als in de eerste race de buitenkant, net als een andere rijder. Hierdoor moest de jonge Boxtelaar uitwijken en verloor daardoor enkele posities. Hij wist zich echter terug te knokken naar de twaalfde stek en reed voorop in zijn groep. De rijders die voor hem in gevecht waren om plaats zes, waren op dat moment net te ver weg om te achterhalen. Maar opnieuw wist Beekmans enkele plekken naar voren te schuiven ten opzichte van zijn startpositie en scoorde met zijn twaalfde plaats weer vier punten voor het kampioenschap. Daarmee staat de Boxtelse coureur op een totaal van veertien punten. Leider is momenteel Freddie Heinrich, met 41 punten.

Vanaf vandaag, donderdag 10 september tot en met zondag 13 september komt Beekmans opnieuw in actie, dan tijdens de tweede ronde van de Northern Talent Cup op de Lausitzring.



p In beide races op de Duitse Sachsenring werd Boxtels racetalent Kas Beekmans (links met nummer 68) geconfronteerd met een fikse achterstand op de top. Desalniettemin kon hij met name in de eerste race nog aansluiting vinden met de subtop: hij won tien plaatsen en eindigde als zesde. In de tweede omloop werd hij twaalfde. (Foto: Damon Teerink).