Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

BOUWPROJECT VOOR ELF WONINGEN GAAT EINDELIJK VAN START

Schop in de grond bij pastorie Liempde

PÅL JANSEN

Graafmachines zijn deze week druk in de weer in de tuin van de voormalige Liempdse pastorie. Daar worden elf grondgebonden woningen gebouwd. Ontwikkelaar Gerard Schepens uit Schijndel is blij dat hij eindelijk van start kwam. ,,We hebben wat hobbels moeten overwinnen."

In totaal heeft het nieuwbouwproject een jaar stilgelegen. ,,De start werd in eerste instantie door de Raad van State stilgelegd", zegt de Schijndelaar. Milieuvereniging Het Groene Hart diende bezwaar in vanwege de cultuurhistorische waarde van het gebied en het groen dat zou verdwijnen. Tijdens de zitting, die tot teleurstelling van Schepens niet werd bijgewoond door de milieubelangenclub, werd duidelijk dat de bestuursrechter het bezwaar te mager vond.

Schepens: ,,Het licht stond in maart op groen, maar dat was het begin van het broedseizoen." Pas medio juli kon worden begonnen met verwijderen van planten en kappen van enkele bomen. Deze week startten de grondwerkzaamheden. Schepens wil zich niet wagen aan een uitspraak over de planning. ,,Normaliter staan er negen maanden tot een jaar voor zo'n project, maar dat hangt van allerlei factoren af. Wat voor winter krijgen we bijvoorbeeld. Momenteel gaat het voortvarend." (Foto: Gerard Schalkx).