Seniorenvereniging KBO houdt verkiezingsdebat in De Walnoot

Seniorenvereniging KBO houdt maandag 5 oktober vanaf 19.30 uur een verkiezingsdebat in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof in Boxtel. In aanloop naar de herindelingsverkiezingen in november is aan de plaatselijke politieke partijen gevraagd een vertegenwoordiger af te vaardigen.

Vorige week werd duidelijk dat het gemeentebestuur van Boxtel vooralsnog niet wil meewerken aan een afzonderlijk seniorenbeleid. Verantwoordelijk wethouder Marusjka Lestrade heeft namens B en W aan de werkgroep Samen Ouder Worden in Boxtel laten weten liever te werken aan beleid waarin ook rekening wordt gehouden met kwetsbare inwoners van andere leeftijdscategorieën. De KBO is een van de organisaties die is vertegenwoordigd in de werkgroep. Die is zwaar teleurgesteld over de handelwijze van het college en dat is in een brief aan alle politieke partijen nadrukkelijk onder de aandacht gebracht. Ook kondigde de werkgroep aan een stemwijzer te ontwikkelen waarin kiezers uitgelegd wordt hoe de afzonderlijke partijen in de gemeenteraad denken over seniorenbeleid en wat zij op dat terrein de afgelopen jaren hebben gerealiseerd.

ALLEEN VOOR KBO'ERS

Vanwege de coronaregels kan slechts een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten. Daarom heeft de KBO de partijen gevraagd één vertegenwoordiger af te vaardigen om uitleg te geven over hun verkiezingsprogramma en met name natuurlijk over hetgeen zij daarmee voor ouderen willen betekenen. Ook hoort de seniorenvereniging graag wat de partijen vast zouden willen leggen in een nieuw coalitieakkoord. Tijdens de avond wordt aan de hand van stellingen gediscussieerd; ook is er gelegenheid vragen te stellen aan de politici.

Gezien de coronabeperkingen kunnen alleen KBO-leden tot het debat worden toegelaten. Zij horen binnenkort hoe zij een plaats kunnen reserveren, meldt voorzitter Betsie van der Sloot van KBO-kring Boxtel, Liempde en Esch.