In de tuin van hoeve Bosrand van Tiny en Broer van der Sloot werd afgelopen weekeinde een expositie plaats.
In de tuin van hoeve Bosrand van Tiny en Broer van der Sloot werd afgelopen weekeinde een expositie plaats. Foto: Hans van Doorn

TINY VAN DER SLOOT OPENT TUIN IN NATIONAAL ATELIERWEEKEND

Beeldentuin hoeve Bosrand blijkt in trek

In de oneven jaren organiseert de Boxtelse beeldhouwster Tiny van der Sloot met haar cursisten de expositie Beeldend Bosrand. Dit jaar koos ze ervoor zo'n dertig eigen sculpturen tentoon te stellen. Voor het eerst deed ze mee aan het Nationaal Atelierweekeinde.

Elke maandag en dinsdag kun je stofhappen in de Boxtelse buurtschap Roond. Hoeve Bosrand, de woonboerderij van Tiny en haar man Broer wordt dan bevolkt door groepen cursusisten die zich uitleven op tal van steensoorten. Tiny begeleidt haar leerlingen vol verve, maar hakt, vijlt en polijst zelf ook naar hartelust.

Haar mooiste creaties zette ze zaterdag en zondag in haar fraaie tuin aan de rand van natuurgebied Kampina. Er kwamen tal van bezoekers op af. ,,In Brabant waren niet zoveel deelnemers aan het Nationale Atelierweekend, maar toch wisten genoeg mensen onze beeldentuin te vinden. Het was gezellig en ik heb ook nog wat beelden kunnen verkopen, dus ik kijk tevreden terug", vertelt de Boxtelse. Ze deed voor het eerst aan het nationale evenement mee.


p Tiny van der Sloot ontving zaterdag en zondag behoorlijk wat bezoekers tijdens het Landelijk Atelierweekend waarin zij haar tuin openzette voor de expositie Beeldend Bosrand. (Foto: Hans van Doorn).


Swanee Bridge Jazzband

Voor het eerst sinds de uitbraak van de coronacrisis zijn zondag 13 september weer de swingende klanken van de Swanee Bridge Jazzband te horen. Op de Boxtelse Markt vertolkt het orkest onder leiding van saxofonist Theo Schoenmakers oude stijl jazz van grootheden als Glenn Miller, Duke Ellington en Benny Goodman. Het gratis optreden begint om 14.30 uur.

Ierse Sessie

Volksliedjes en ballades meezingen. Of de melodieën meespelen op gitaar, viool, trekzak of bijvoorbeeld een tin-whistle. Het kan zondag 20 september tijdens de maandelijkse Ierse Sessie in bed & breakfast In Den Boogert aan de Oude Boomgaard in Boxtel. Bezoekers zijn tussen 13.30 en 17.00 uur welkom. De coronaregels worden gerespecteerd.